Acasa InternationalBasarabia Tinerii din R.Moldova se pot înscrie pentru admiterea la Academia Militara West Point

Tinerii din R.Moldova se pot înscrie pentru admiterea la Academia Militara West Point

scris de Ziua Veche
14 afisari

.Cetăţenii Republicii Moldova pot aplica pentru admiterea în anul 2011 la Academia Militară a SUA West Point, cea mai importantă instituţie militară americană de învăţământ superior. Despre oportunitatea oferită în premieră tinerilor din Moldova a vorbit joi, în cadrul unei conferinţe de presă, specialistul principal al Direcţiei management resurse umane a Ministerului Apărării, maiorul Veaceslav Donica.


Potrivit sursei citate, la concursul de admitere se pot înscrie cetăţenii Republicii Moldova, bărbaţi şi femei, cu vîrsta cuprinsă între 18 şi 23 de ani neîmpliniţi la data de 1 iulie 2011. Peroanele care vor aplică pentru admiterea la West Point trebuie să fie absolvenţi ai unei instituţii de învăţămînt liceal sau a unei şcoli de rang mai înalt. O condiţie obligatorie faţă de candidaţi este să nu fie căsătoriţi sau să aibă vreo obligaţie faţă de întreţinerea unui sau mai multor copii. 

Una din cerinţele de bază înaintate faţă de candidaţi este abilitatea de a vorbi fluent limba engleză, iar pentru a face dovada cunoaşterii limbii engleze aceştia vor trebuie să susţină testul TOEFL. De asemenea, pînă la 1 ianuarie 2011, candidaţii vor trebuie să susţină Testul de Aptitudini Şcolar (SAT) sau American College Test (ACT). În afară de aceasta, candidaţii vor susţine cîteva probe de sport pentru a confirma nivelul de pregătire fizică. Probele de sport vor fi administrate de Ministerul Apărării în comunc Ambasada SUA la Chişinău pentru a evolua aptitudinea candidaţilor de a face faţă programului de educaţie fizică şi a programului militar în cadrul Academiei Militare West Point. Durata studiilor la Academia Militară West Point este de patru ani, iar numărul de locuri este limitat.

Academia Militară a Statelor Unite ale Americii de la West Point, conform originalului din engleză, The United States Military Academy at West Point (cunoscută de asemenea ca USMA, West Point) este o instituție de educație militară de patru ani servind ca o academie federală, ce se găsește în localitatea West Point, statul american New York. Fondată în 1802, USMA este cea mai veche instituție militară dintre cele cinci academii militare ale Statelor Unite.

Academia este localizată pe zona colinară din apropierea fluviului Hudson, la circa 80 de km ( sau 50 mile) nord de New York City. Întreg campusul universitar este înregistrat la National Historic Landmark, fiind sediu a diferite locuri, clădiri și monumente istorice. Majoritatea clădirilor din campus sînt construite în stil neo-gotic utilizînd preponderent granit, de culori predominant gri și negru. Întreaga academie este o destinație turistică foarte populară avînd un important centru de vizitare şi cel mai vechi muzeu al United States Army.

Studenții academiei sînt viitori ofițeri aflați în perioada de pregătire și sînt numiți cadeţi. Plata studiilor este complet plătită de Armata Statelor Unite, existînd un contract pe care viitorul ofițer este obligat să-l respecte după terminarea studiilor. În jur de 1.300 de cadeți intră în Academie în fiecare primăvară, dar circa 1.000 termină studiile.

Informaţii suplimentare cu privire la admiterea la West Point pot fi obţinute accesînd link-ul http://www.army.md/inf/Ac_mil_SUA.htm sau contactînd reprezentantul Direcţiei management resurse umane a Ministerul Apărării la telefonul: +373-22-252166; celular: +373-79772060 sau e-mail: veaceslav.donica@army.md  

Link-uri utile:  

http://www.usma.edu/

http://admissions.usma.edu/moreinfo/wp_catalog.pdf

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult