Acasa InternationalBasarabia Traian Ungureanu saluta votul pro Basarabia din Parlamentul European

Traian Ungureanu saluta votul pro Basarabia din Parlamentul European

scris de Ziua Veche
2 afisari

Europarlamentarul roman Traian Ungureanu a salutat unanimitatea votului de astazi din cadrul Comisiei de Afaceri Externe a Parlamentului European in favoarea incheierii Protocolului UE-Republica Moldova cu privire la participarea Republicii Moldova in programele comunitare ale UE. In calitate de Raportor al Grupului PPE pe aceasta tema, Traian Ungureanu a avut responsabilitatea de a formula pozitia grupului PPE si de a negocia pozitia finala a europarlamentarilor din Cadrul Comisiei de Afaceri Externe cu privire la acest subiect.Protocolul va oferi posibilitatea de participare a Republicii Moldova in anumite programe interne ale UE, iar Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European si-a dat astazi aprobarea pentru incheierea acestuia cu 49 de voturi ‘pentru’, 0 voturi ‘impotriva’ si nicio abtinere. Urmatoarea etapa este aprobarea documentului in plenul Parlamentului European in noiembrie 2010.

„Atat in cadrul consultarilor intre responsabili, cat si al votului de astazi, constat cu satisfactie unanimitatea existenta in cadrul Comisiei de Afaceri Externe a Parlamentului European cu privire la semnarea cat mai rapida a acestui Protocol. Este inca un semnal ca eforturile pro-europene ale Republicii Moldova din ultimul an sunt convingatoare si apreciate la Bruxelles. Si mai mult, institutiile europene raspund concret si pozitiv solicitarilor de intarire a relatiilor si de aproximare continua a Republicii Moldova la standardele si valorile europene,” a afirmat Traian Ungureanu.

Europarlamentarul roman a mai subliniat importanta apelului din recomandarea Parlamentului European la continuarea eforturilor pentru consolidarea democratiei si implementarea reformelor pro-europene in Republica Moldova , asa cum au fost formulate in documentul guvernamental ‘Regandeste Moldova ‘.

Traian Ungureanu a fost desemnat la inceputul anului 2010 Raportor al Grupului PPE din Parlamentul European pentru Acordul de Asociere UE – Republica Moldova , precum si pentru toate documentele ce deriva din cadrul juridic al relatiilor UE – Republica Moldova . Traian Ungureanu monitorizeaza cu atentie negocierile dintre UE si Republica Moldova cu privire la viitorul Acord de Asociere, Parlamentul European urmand sa se pronunte asupra incheierii acestuia prin procedura de ‘aviz conform’.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult