Acasa InternationalBasarabia Trupe antitero americane desantează la Chişinău

Trupe antitero americane desantează la Chişinău

scris de M.A.B.
6 afisari

Un avion militar american C-17 Globemaster III Counter a aterizat la săptămâna trecută pe Aeroportul Internaţional Chişinău.

Trupe antitero americane desantează la Chişinău

U.S. Air Force photo by Staff Sgt. Jacob N. Bailey

Potrivit unor surse din cadrul serviciului de securitate al Aeroportului Internaţional Chişinău, citate de Jurnal.md, cu avionul special, la Chişinău, au venit membri ai trupelor speciale americane din domeniul atntiterorismului. De asemenea, avionului a transportat şi descărcat echipament de specialitate, necesar în misiuni specifice. Echipele de specialişti au sosit în Republica Moldova pentru a pregăti măsurile de securitate necesare în timpul vizitei vicepreşedintelui Statelor Unite ale Americii, Joseph Biden. Sursele citate afirmă că, pe parcursul săptămânii în curs, pe Aeroportul Internaţional Chişinău urmează să mai aterizeze câteva avioane militare americane, care vor descărca şi alte echipamente. Nu este exclus ca, în ziua în care va veni oficialul american, toate cursele de pe Aeroportul Internaţional Chişinău să fie anulate.

Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Joseph Biden, va efectua o vizită în Republica Moldova pe 11 martie. Joe Biden este primul vicepreşedinte american care vizitează R. Moldova şi personalitatea de la Washington cu rangul cel mai înalt care vine la Chişinău. Vizita are loc la invitaţia premierului Vlad Filat, care a fost primit de Joe Biden la Casa Albă în ianuarie 2010. Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Joseph Biden, va efectua o vizită în Republica Moldova la invitaţia prim-ministrului Vlad Filat. Vizita este preconizată pentru data de 11 martie 2011. Vlad Filat l-a invitat pe Joseph Biden să viziteze Republica Moldova în luna ianuarie 2010, în cadrul vizitei pe care a efectuat-o în Statele Unite ale Americii. Cei doi oficiali au avut o întrevedere în cursul căreia Joe Biden a menţionat că SUA va susţine Republica Moldova pe calea modernizării şi edificării statului de drept. În timpul vizitei lui Joseph Biden la Chişinău, vor fi abordate subiecte ce ţin de relaţiile bilaterale şi perspectivele de dezvoltare a acestora.

3 comentarii

Spartacus 07-03-2011 - 13:14

Flota Marii Negre este un subiect suficient de atractiv pentru americani incat sa riste ceva certuri cu rusii pe tema sprijinirii Moldovei. Pe da alta parte, schimbul transilvania -moldova , pare sa convina tuturor celor interesati in zona, mai putin Rusiei. Basescu va face jocul oricui ii promite puterea .

digital 07-03-2011 - 13:52

prietene,explica-te cu shimbul ala ca e foarte neclar ce vrei sa transmiti!!!ca dealtfel toata expunerea!!

Mache 07-03-2011 - 14:15

Iar tu faci jocul acelor persoane in halate albe care-ti adimistreaza injectii atat de linistitoare. Ca doar cu cat masi multe tampenii debitezi cu atata sunt si injectiile mai dese…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult