Acasa InternationalBasarabia TVR 1 revine în R.Moldova pe frecvența postului controlat de Plahotniuc

TVR 1 revine în R.Moldova pe frecvența postului controlat de Plahotniuc

scris de Ziua Veche
3 afisari

 

.Postul TVR 1 revine în Republica Moldova. Acesta va fi retransmis pe frecvențele 2 Plus, post TV controlat de Vlad Plahotniuc și care a obținut licența deținută anterior de TVR 1 printr-o acțiune de „rider”, dirijată de același Plahotniuc, după cum susține ex-directorul 2 Plus, Răzvan Paveliu, scrie Jurnal.md.


 

Decizia a fost votată în această dimineață, în mod unanim, în cadrul ședinței Consiliului Coordonator al Audiovizualului. „Începând cu ziua de azi, se vor crea condiții pentru începerea retransmisiunii TVR 1 pe frecvențele 2 Plus”, a menționat președintele CCA, Gheorghe Gorincioi. De menționat că în dezvăluirile făcute anterior de către ex-directorul 2 Plus, Răzvan Paveliu, Gorincioi figurează ca și „complicele” lui Vlad Plahotniuc în ceea ce ține de retragerea licenței TVR 1.

„Cu câteva zile înainte de alegeri, ca prin minune, TVR 1 va începe din nou să emită pe teritoriul Republicii Moldova. TVR 1 va fi retransmis pe frecvența 2Plus, postul TV controlat de Vlad Plahotniuc. Cu alte cuvinte, TVR1 va trebui să plătească pentru retransmisie celui care i-a furat frecvența acum 4 ani de zile – Vlad Plahotniuc”, susține mișcarea antimafie, în legătură cu decizia CCA.

Potrivit mișcării antimafie, există două scenarii după care se va proceda mai departe: Primul – licența va aparține în continuare postului TV 2Plus, dar se schimbă anexa la licență. Aceasta înseamnă că toți banii obținuți din publicitate îi va strânge în continuare Vlad Plahotniuc, pentru că el va fi în continuare proprietarul licenței. Al doilea – TVR 1 va obține licența, dar publicitatea va fi colectată prin agenția de publicitate Casa Media, adică tot Plahotniuc va colecta banii din publicitate. Diferența față de primul scenariu este că va plăti chirie la Radiocomunicații.

„În ambele cazuri, beneficar este Plahotniuc. El face tranzacția secolului: prin cârdășie cu Gheorghe Gorincioi, preşedintele CCA, fură frecvența, apoi devine mare filantrop și o dă înapoi, dar rămâne cu veniturile din publicitate”, scrie mișcarea antimafie.
 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult