Acasa InternationalBasarabia TVR ar putea reveni la Chisinau cu un studio teritorial

TVR ar putea reveni la Chisinau cu un studio teritorial

scris de Ziua Veche
6 afisari

.Televiziunea publica din Romania si-ar putea deschide un studio la Chisinau. In cel mai scurt timp, vor fi identificate formele legale necesare pentru deblocarea situatiei transmisiei programelor TVR in Republica Moldova, au anuntat luni reprezentantii TVR. Prim-ministrul Moldovei Vladimir Filat si presedintele Mihai Ghimpu s-au intalnit cu directorul TVR, Alexandru Sassu, pentru a discuta posibilitatea retransmisiei postului de televiziune romanesc in Moldova.


Filat si Ghimpu au precizat ca cetatenii moldoveni trebuie sa aiba acces la informatie din surse diferite, anunta Infotag. Ei au declarat ca, in timpul apropiat, vor fi luate masuri pentru revenirea TVR1 in Moldova. Singurul mod pe care il vad pentru reinceperea transmisiei este semnarea unui acord intre autoritatile Moldovei si cele ale Romaniei pentru difuzare libera”, a declarat membrul Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), Valeriu Soltan. “Dar, chiar si in acest caz, este nevoie de o frecventa de radiodifuziune, iar, momentan, nu este nici una libera”, a adaugat Soltan, citat de Infotag.

La intalnirea reprezentantilor TVR cu prim-ministrul R. Moldova, Vladimir Filat si cu ministrul Justitiei al Moldovei, Alexandru Tanase, s-a discutat si despre crearea unui studiou TVR la Chisinau. Deblocarea cat mai rapida a situatiei retransmisiei programelor TVR in Republica Moldova a fost insa principalul subiect al discutiei. Reprezentantii TVR au declarat ca partea din R. Moldova s-a angajat sa contacteze in acest sens agentul guvernamental al Romaniei la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO).

Scandalul retransmisiei TVR in Moldova a inceput in urma hotararii CCA de a acorda frecventa ce apartinea TVR1 unui alt post de televiziune. In prezent TVR 1 este transmis in R.Moldova doar prin intermediul operatorilor de cablu, relateaza Infotag.

0 comentariu

Nimic nou 29-11-2010 - 21:05

Nimic nou despre presedintele PSD-ului. Mai p rost decit m.g.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult