Acasa InternationalBasarabia Ucraina: Putin vrea un coridor către Transnistria prin Odesa

Ucraina: Putin vrea un coridor către Transnistria prin Odesa

scris de Z.V.
9 afisari

Șeful Guvernului de la Kiev, Arseni Iațeniuk, este îngrijorat că Rusia urmărește să rupă din Ucraina pentru a-și asigura accesul terestru la regiunea separatistă moldovenească Transnistria.

Șeful Guvernului de la Kiev, Arseni Iațeniuk.

Șeful Guvernului de la Kiev, Arseni Iațeniuk.

Arseni Iațeniuk, prim-ministrul Ucrainei, a avertizat Occidentul că țara sa nu se poate opună singură agresiunii rusești menite să creeze un nou conflict înghețat în estul Europei. „Sunt în favoarea formatului de la Geneva, a unor negocieri în care să fie implicate Statele Unite, Uniunea Europeană, Ucraina şi Rusia. Noi nu suntem suficient de puternici pentru a negocia pe baze bilaterale”, a afirmat liderul de la Kiev.

Conform Mediafax, politicianul ucrainean a explicat că ocuparea regiunilor Donețk și Lugansk din bazinul Donbas este doar un pas spre reocuparea Ucrainei și refacerea Uniunii Sovietice. „Primul pas a fost anexarea Crimeei, al doilea crearea unui conflict îngheţat în Donbas şi al treilea va fi un coridor via Odesa către Transnistria”, a explicat premierul Ucrainei.

Iațeniuk a mai spus că războiul cu terorismul prorus împiedică reformarea țării prin instabilitatea pe care o întreține. Potrivit oficialului ucrainean, investitorii internaționali nu au nici un interes de a învesti banii lor într-o țară confruntată cu o invazie militară a Rusiei. El a subliniat că pentru Guvernul său prioritatea numărul unu este „descurajarea Rusiei și oprirea războiului”. (S.N.)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult