Acasa InternationalBasarabia Ucraina respinge acuzațiile rusești privind Transnistria

Ucraina respinge acuzațiile rusești privind Transnistria

scris de Doru Dragomir
2 afisari

Criticile rusești aduse politicii ucrainene față de Transnistria în privința au fost respinse de Kiev. Diplomații ucraineni au amintit Kremlinului că susțin integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Ucraina: Separatiștii proruși dau un ultimatum Kievului

Ucraina respinge acuzațiile rusești privind Transnistria

Guvernul ucrainean a respins luni acuzațiile aduse de diplomația rusă privitor la obligațiile asumate de Kiev în cadrul procesului de pace din Transnistria. Potrivit Ministerului de Externe din Ucraina, acuzațiile rusești sunt „o nouă tentativă de discreditare a Ucrainei”. În același timp, diplomații ucraineni au amintit Moscovei că „poziţia Ucrainei se axează în exclusivitate pe respectarea integrităţii teritoriale şi a suveranităţii Republicii Moldova, din care Transnistria este parte integrantă.

Răspunsul diplomației de la Kiev a venit la scurtă vreme după ce Rusia a acuzat Ucraina de intimidarea separatiștilor din Transnistria, informează Mediafax. „Este inexplicabil de ce o ţară care este garant al procesului de soluţionare a crizei transnistrene – Ucraina – a optat să împărtăşească politica generală a UE de (…) exercitare de presiuni asupra Transnistriei, presiuni care au căpătat putere după ce Republica Moldova a semnat Acordul de asociere”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe de la Moscova. Diplomații ruși au invitat Ucraina să își respecta obligațiile asumate față de părțile implicate în procesul de pace.

Ucraina a anunțat pe 16 octombrie că se va alătura sancțiunilor europene impuse unor figuri importante din administrația separatistă din Transnistria.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult