Acasa InternationalBasarabia UPDATE Un comunist a câştigat alegerile locale la Chişinău. CEC dezminte informaţia

UPDATE Un comunist a câştigat alegerile locale la Chişinău. CEC dezminte informaţia

scris de D.S.S.
13 afisari

UPDATE 10.00 În această dimineaţă, Comisia Electorală Centrală, prin vocea preşedintelui Iurie Ciocan au dezminţit acest scor şi au anunţat că doar 43 % din voturi au fost numărate. CEC va ţine o conferinţă de presă la ora 11.00. „Acum în serverul central al CEC ne arată că sunt numărate cca 43% din voturile totale. Chiar şi aşa, în suburbii avem un număr de alegători de circa 100 de mii, ceea ce înseamnă 1/4 din totalul voturilor ale celor peste 700 mii de alegători din mun. Chişinău. În rezultat, putem deduce că numărarea s-a făcut pentru maxim 70-75% din totalul de secţiilor de vot aflate în municipiul Chişinău. Nu înţeleg cum au ajuns la această cifră”, a declarat acesta pentru UNIMEDIA. De altfel, anunţul privind numărarea a 99% din voturi se referea strict la oraşul Chişinău. Municipiul Chişinău este format din oraşul Chişinău şi mai multe suburbii. Acest lucru înseamnă că, la ora 5.00, când fusese anunţată victoria lui Dodon, se număraseră aproximativ 39% din voturile totale pentru municipiu.

Candidatul comunist la Primăria Chişinăului, Igor Dodon, a obţinut 52 la sută din voturi, în timp ce primarul în exerciţiu, liberalul Dorin Chirtoacă, a fost votat de 43 la sută dintre alegători, potrivit rezultatelor anunţate după numărarea a 99 la sută din voturi, informează ProTV Chişinău.

Igor Dodon câştigă Primăria Chişinău

Igor Dodon câştigă Primăria Chişinău

Conform rezultatelor preliminare, Dodon va deveni primar al capitalei moldovene din primul tur de scrutin.

În Consiliul municipal Chişinău, Partidul Comuniştilor a obţinut 49,09 la sută din voturi, iar Partidul Liberal, 29,8 la sută, conform rezultatelor anunţate după numărarea a 90 la sută din voturi. Pe locul al treilea s-a clasat Partidul Liberal Democrat, cu 12,8 la sută din voturi, în tmp ce Partidul Democrat din Moldova a obţinut 2,7 la sută din voturi.

Rezultatele preliminare sunt radical diferite de cele anunţate de un exit-poll difuzat duminică seară, imediat după închiderea urnelor.

Rezultatul final al sondajului la ieşirea de la urne indica o victorie din primul tur a candidatului liberal, cu 52,7 la sută din voturişi îl credita pe Igor Dodon cu 41 la sută din voturi. Acelaşi sondaj, realizat de Centrul de investigaţii sociologice CBS-AXA, Institutul de Politici Publice (IPP şi Institutul European de studii politice din Moldova (IESPM), la comanda postului de televiziune Publika TV, arăta că Partidul Comuniştilor ar fi obţinut 40,3 la sută din voturi în Consiliul municipal, urmat de Partidul Liberal, cu 37,7 la sută, şi Partidul Liberal Democrat, cu 15,4 la sută.

Republica Moldova a organizat duminică alegeri locale, pentru desemnarea a 898 de primari de localităţi şi 11.740 de consilieri locali.

Victoria comuniştilor la Chişinău, coroborată cu rezultatele probabil bune pe care le vor obţine în teritoriu, ar putea influenţa şi politica la nivel central, analiştii considerând că se produce o nouă reaşezare de forţe ce va conduce probabil şi spre noi alegeri parlamentare anticipate.

5 comentarii

Un nepriceput 06-06-2011 - 08:22

Ce ar mai fi de comentat ? Tinerii moldoveni sunt prin strainatati.Bosorogii comunisti care au ramas acasa atata stiu atata voteaza.Macar de ar trai mai bine cu comunistii in frunte. Eu nu mai inteleg nimic.Traiasca limba moldoveneasca,poporul moldovean.Jos cu ocupanti de romani! Sus kazaciokul!

obelix 06-06-2011 - 09:18

Alegerile sunt pentru Municipiul Chisinau. Este vorba despre numararea a 99% din voturile din orasul Chisinau. Asta reprezinta 38,8% din voturile exprimate in Municipiul Chisinau. Municipiul Chisinau este alcatuit din orasul Chisinau (impartit in cinci sectoare: Botanica, Buiucani, Centru, Ciocana si Rascani) si 18 suburbii (Bacioi, Bubuieci, Budesti, Ciorescu, Codru, Coloniţa, Condriţa, Cricova, Cruzeşti, Durleşti, Ghidighici, Grătieşti, Sângera, Stăuceni, Tohatin, Truşeni, Vadul lui Voda, Vatra).

Mihai 06-06-2011 - 10:59

Sus DODON!!! Sus PCRM!!! JOS liberalii PRO Romani(tigani)

Marius Bâtcă 06-06-2011 - 11:41

Şezi mătăluţă ghinişor la Moskva! Să îl luaţi pe Dodon să vă spălaţi pe cap cu el, ciort!

Arhimede 06-06-2011 - 19:26

idti na hren ruskij bandit!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult