Acasa InternationalBasarabia Un jurnalist de la Tiraspol a fost arestat pentru spionaj in favoarea Moldovei

Un jurnalist de la Tiraspol a fost arestat pentru spionaj in favoarea Moldovei

scris de Ziua Veche
2 afisari

Ernest Vardanean, angajat al agentiei Novai Reghion din Tiraspol, a fost retinut pentru spionaj in favoarea Republicii Moldova si risca ani grei de puscarie. Informatia a fost confirmata, pentru jurnal.md, de catre expertul in problema transnistreana, Oazu Nantoi.


„Jurnalistii prezinta pericol la Tiraspol, pentru ca orice sclipire de adevar blocheaza activitatea structurilor, care si pana acum sunt controlate de KGB”, sustine Nantoi.

 

Si presedintele Asociatiei pentru drepturile omului Promo-LEX, Ion Manole, a mentionat, pentru jurnal.md, ca jurnalistul a fost arestat pentru „inalta tradare de patrie”, acuzatiile fiind invocate de catre autoritatile de la Tiraspol. „La acest moment, jurnalistul se afla in custodia structurilor de securitate tiraspolene”, a mentionat Manole. Acesta sustine ca, potrivit unor surse din regiunea separatista, Vardanean a fost retinut inca de miercuri, iar potrivit altor surse, jurnalistul a fost retinut vineri. Ion Manole mai spune ca jurnalistul retinut are deja un avocat din oficiu, iar asociatiile de aparare a drepturilor omului incearca sa ofere ajutor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult