Acasa InternationalBasarabia Uniţi sub Tricolor: Studenţii basarabeni luptă pentru apărarea democraţiei şi libertăţii

Uniţi sub Tricolor: Studenţii basarabeni luptă pentru apărarea democraţiei şi libertăţii

scris de Ziua Veche
774 Afisari

 

.Mai există o specie de tineri români gata să-şi apere convingerile şi visele de libertate cu orice preţ. “Prutule care ne-mparţi/Cât o să ne mai desparţi” sunt versurile unui cântec pe care ei au reuşit să îl facă demodat. Pentru că au ales să înveţe în Ţară, nu pentru a pleca în Occident, ci pentru a se ocupa de renaşterea sentimentelor naţionale în inimile celor de acasă, umbrite de negura dezinformării şi deznaţionalizării impuse cu knutul, nagantul şi cizma staliniste. Este vorba despre Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti, care, printr-un comunicat-manifest, anunţă că a pornit o campanie destinată moblizării alegătorilor ce vor decide, la 28 noiembrie, viitorul statului românesc cu capitala la Chişinău.  


 

OSB Bucuresti lanseaza campania Voteaza pentru Basarabia 

 

Campania noastra are scopul de a informa, sensibiliza si stimula basarabenii din Romania dar si opinia publică privind importanta alegerilor Parlamentare din data de 28 noiembrie. 

Organizatia Studentilor Basarabeni din Bucuresti a fost dintotdeauna preocupata de soarta Republicii Moldova. S-a implicat activ de fiecare data cand a fost nevoie si a venit cu proiecte si actiuni noi in vederea sustinerii tuturor romanilor, in deosebi a celor din Basarabia. 

Noi, tinerii basarabeni din Bucuresti am fost prezenti in numar mare in aprilie 2009 in Piata Universitatii – simbolul aticomunismului in Romania, pentru a sustine calea fireasca, democratica si pro-europeana a Republicii Moldova. 

.Evenimentele care au avut loc in aprilie la Chişinău, şi anume revolta tinerilor împotriva regimului comunist şi aspiraţia fireasca către libertate, democraţie şi adevăr nu ne pot lăsa nepăsatori în special pe noi, studenţii basarabeni, aflaţi la studii în Romania. 

Ne-am implicat activ in informarea, promovarea si mobilizarea tinerilor la vot, de fiecare data cand a fost nevoie. Sustinem votul pentru viitorul european al Republicii Moldova, un viitor unde comunismul nu-si are locul. 

Acum, cand suntem in momentul in care se decide soarta Republicii Moldova, OSB Bucuresti vine cu un apel in fata tinerilor basarabeni din Romania cu rugamintea si indemnul ca noi, tinerii, sa decidem asa cum este si firesc, soarta tarii noastre. Nu putem lasa pe altii sa aleaga, ceea ce ne apartine de fapt si de drept. 

Vom valorifica la maxim cele 8 sectii de votare deschise pe teritoriul Romaniei, astfel incat in data de 28 noiembrie, basarabenii din Romania sa ofere Republicii Moldova cel putin 15 000 de voturi, astfel incat sa trimitem in Parlamentul Republicii Moldova cel putin un deputat, un deputat care merita sa ajunga in Parlament, un deputat care sa ne reprezinte. 

De asemenea, OSB Bucuresti indeamna tinerii basarabeni sa transmita pe toate caile mesajul lor, celor de acasa. 

Activitati 

– Intalniri intre liderilii partidelor politice si studenti. Vom invita in fata studentilor liderii AIE Vlad Filat, Mihai Ghimpu, Serafim Urechean, Marian Lupu. 

– Inaintarea catre Ministerul Transporturilor a unui demers prin care solicitam gratuitatea transportului feroviar pentru cetatenii R. Moldova in data de 27 – 28 noiembrie, pe intreg teritoriul Romaniei. 

– Organizarea conferintelor de presa in Bucuresti precum si incurajarea si sustinerea acestora in toate celelalte centre. 

– Vom organiza campanii de informare in centrele studentesti, campanii de la usa la usa, campanii on line. 

– In ziua alegerilor vom mobiliza reprezentantii basarabeni din Institutiile de Invatamant, precum si reprezentantii din caminele studentesti, astfel incat sa mobilizam la vot majoritatea studentilor si elevilor din Bucuresti cat si din Tara. 

Mediatizarea 

Indemnăm presa românească şi cea din Republica Moldova să acorde atenţie maximă acestei campanii. Se vor trimite comunicate de presă şi se vor ţine conferinţe pentru a transmite mesajele campaniei Votam pentru Basarabia! 

De asemenea, se vor posta informaţii pe saiturile partenere precum si pe retelele de socializare

Se vor lipi afişe şi se vor distribui materiale informative în toate locaţiile cheie ale Bucureştiului precum şi în alte oraşe.  

În acelaşi timp lansăm un apel către celelalte organizaţii ale studenţilor basarabeni să fie solidari şi să se implice activ în această campanie şi să susţină parcursul pro european al Republicii Moldova.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS