Acasa InternationalBasarabia Unioniştii şi-au instalat corturile la Universitate

Unioniştii şi-au instalat corturile la Universitate

scris de M.A.B.
3 afisari

Aproximativ 300 de persoane s-au adunat în Piaţa Universităţii, unde au fost aduse şi corturi, în condiţiile în care manifestanţii în favoarea unirii României cu Republica Moldova şi-au anunţat intenţia de a sta în piaţă până când vor fi chemaţi la discuţii de premierul Dacian Cioloş. Platforma Unionistă „Acţiunea 2012” cere premierului Dacian Cioloş şi liderilor PSD, PNL, PMP, ALDE şi USR să îşi asume unirea ca proiect de ţară, termenul fiind duminică, ora 14.00. Aproximativ 2.500 de oameni au participat, sâmbătă, la marşul „Luptă pentru Basarabia”, în timpul căruia au avut loc incidente.

corturi-piata-universitatiiPlatforma Unionistă „Acţiunea 2012” cere premierului Dacian Cioloş şi liderilor PSD, PNL, PMP, ALDE şi USR să îşi asume unirea ca proiect de ţară, termenul fiind duminică, ora 14.00.

„Dacian Cioloş, Liviu Dragnea, Alina Gorghiu, Călin Popescu-Tăriceanu, Traian Băsescu şi Nicuşor Dan sunt chemaţi de unioniştii din stradă să îşi asume Unirea ca proiect de ţară. Termenul-limită pentru un răspuns din partea liderilor principalelor formaţiuni politice din România anunţat de unionişti, este duminică, ora 14:00. Manifestanţii care au ridicat baricadă la Piaţa Universităţii din Bucureşti precizează că vor rămâne în stradă până când premierul României şi reprezentanţii partidelor politice îşi vor asuma clar că vor susţine o Declaraţie de unire cu Republica Moldova, adoptată de Parlamentul României şi că vor trata Unirea ca proiect de ţară cu toţi paşii concreţi aferenţi acestui proiect naţional”, anunţă unioniştii.

Ne-am săturat ca Unirea să fie tratată demagogic şi să fie folosită în campaniile electorale. Vrem fapte, nu vorbe! În Republica Moldova va avea loc un referendum pentru Unire în anul 2018 şi viitorul Parlament al României trebuie să vină în întâmpinarea acestei consultări publice prin adoptarea Declaraţiei pentru Unire”, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Unioniştii afirmă că 20.000 de oameni au ieşit sâmbătă în stradă la marşul „Luptă pentru Basarabia” pentru a cere ca Unirea să fie proiectul de ţară al României şi îi cheamă pe bucureşteni pentru a se alătura baricadei pentru Unire.

Unioniştii afirmă că 20.000 de oameni au ieşit sâmbătă în stradă la marşul „Luptă pentru Basarabia” pentru a cere ca Unirea să fie proiectul de ţară al României şi îi cheamă pe bucureşteni pentru a se alătura baricadei pentru Unire.

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, a solicitat inspectorului general al Jandarmeriei Române un raport complet cu privire la evenimentele din Piața Victoriei, informează MAI.
„Ministrul Afacerilor Interne, domnul Ioan-Dragoș Tudorache, a solicitat inspectorului general al Jandarmeriei Române un raport complet cu privire la evenimentele din Piața Victoriei, care au condus la reținerea celor cinci participanți. Ministrul Afacerilor Interne a precizat că nu va ezita să ia măsuri în situația în care au fost săvârșite abuzuri în timpul intervenției jandarmilor”, se arată într-un comunicat al MAI, transmis sâmbătă AGERPRES.

Potrivit sursei citate, jandarmii au primit dispoziție să nu intervină în derularea manifestației din Piața Universității, decât pentru a asigura protecția participanților și fluidizarea traficului din zonă.

Sâmbătă, Platforma Unionistă Acțiunea 2012 a organizat, în Capitală, marșul „Luptă pentru Basarabia”, prin care se cere politicienilor asumarea ca proiect de țară a unirii României cu Republica Moldova.

Potrivit Jandarmeriei, manifestarea era autorizată astfel: între orele 14,00 și 17,30 marș pe traseul Hanul lui Manuc-Piața Universității-Piața Română-Piața Victoriei iar între orele 17,30 și 18,00 pentru susținerea de alocuțiuni în Piața Victoriei.

Cinci dintre participanții la marș au fost reținuți de jandarmi și duși la secția de poliție. Potrivit Jandarmeriei, aceștia ar fi încercat să forțeze cordonul de jandarmi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult