Acasa InternationalBasarabia Reunirea României cu Moldova până în 2018, obiectiv strategic

Reunirea României cu Moldova până în 2018, obiectiv strategic

scris de A.B.
1 afisari

Reunirea României cu Republica Moldova a fost declarat obiectiv strategic. Potrivit premierului Victor Ponta, acest țel va fi îndeplinit până în 2018-2019 și se referă strict la apartenența celor două state la Uniunea Europeană.

Unirea României cu Moldova până în 2018, obiectiv strategic.

Unirea României cu Moldova până în 2018, obiectiv strategic.

Prim-ministrul a ținut să clarifice controversatul obiectiv, criticat dur de Moscova: „îmi doresc, alături de prim-ministrul Iurie Leancă, ca Moldova să fie în Uniunea Europeană până în 2018-2019. Poate că este un obiectiv prea ambiţios, dar dacă nu ai obiective ambiţioase, nu le atingi. Eu cred că reunirea României cu Moldova în cadrul Uniunii Europene – atenţie! nu în alt fel – este un obiectiv strategic pentru Guvernul proeuropean de la Chişinău şi pentru Guvernul României şi pentru toţi cei care văd un viitor european pentru Republica Moldova. Aşa încât asemenea critici este în regulă dacă primesc, le susţin. Da, chiar asta vreau, ca Moldova să fie membră a Uniunii Europene şi am totală încredere că un guvern proeuropean, aşa cum este cel condus de domnul Leancă, este cel care duce Moldova în direcţia bună”.

Ponta a insistat asupra caracterului limitat al afirmațiilor sale, referitoare la reunirea României cu Republica Moldova strict în cadrul Uniunii Europene.

Anterior, Kremlinul a descris drept “iresponsabile” şi “inacceptabile” declaraţiile premierului, solicitând reacţia și poziția oficială a Uniunii Europene. “Rusia își declară îngrijorarea față de afirmaţiile premierului Victor Ponta privind eventualitatea unirii Republicii Moldova cu România, făcute la o întâlnire cu activişti ai Partidului Social-Democrat, la Alba Iulia”, anunţa marți Ministerul rus de Externe.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult