Acasa InternationalBasarabia Victor Ponta: Între Opoziţie şi Putere există un punct comun

Victor Ponta: Între Opoziţie şi Putere există un punct comun

scris de M. BÂTCĂ
3 afisari

„Indiferent ce bătălie este între puterea şi opoziţia din România, există un punct comun. Ambele părţi susţinem stabilitatea şi ne dorim ca Republica Moldova să aibă cât mai curând un preşedinte. Sperăm că odată cu venirea social-democraţilor la putere în România să aducem un sprijin mai mare în economia R. Moldova”, a declarat, joi, liderul PSD, Victor Ponta, aflat în vizită la Chişinău.


Vlad Plahotniuc (PDM) si Victor Ponta (PSD)

foto: pdm.md


Ponta a asistat la o şedinţă a Legislativului de peste Prut. Acesta a declarat pentru presă că se află în Moldova la invitaţia colegilor din Partidul Democrat. „Am fost invitat de către Partidul Democrat. Este o vizită în care ne vom vedea cu preşedintele Parlamentului, dar şi cu partenerii noştri de aici – PDM. Vizita mea poate fi tratată ca un semnal de prietenie şi de sprijin pentru drumul european şi democratic al R. Moldova„, a mai declarat Victor Ponta, citat de Unimedia.md.

“Vizita noastră la Chişinău este un semnal de sprijin pentru prietenii din PDM, dar şi a celor din alianţa de guvernare din Republica Moldova. Vom oferi partenerilor de la Chişinău un sprijin real în drumul european şi sperăm să avem relaţii cât mai bune cu ei. PSD va oferi Partidului Democrat din Moldova tot sprijinul pe linia internaţionalei socialiste. Invităm reprezentanţii PDM la Congresul ECOSY (Organizaţia Tinerilor Socialişti Europeni) ce va avea loc la Bucureşti. Suntem gata să contribuim la devenirea Partidului Democrat drept forţă de centru-stânga cu un bazin electoral în permanentă creştere. În România, PSD acumulează 35-40% din votul alegătorilor şi suntem gata să oferim asistenţă PDM pentru obţinerea rezultatelor similare. Susţinem ideea participări Dvs în coaliţia democratică pentru guvernarea ţării şi considerăm de o importanţă deosebită şi chestiunea alegerii preşedintelui. Aceasta, fără îndoială ar însemna generarea stabilităţii de care aveţi nevoie şi pe care o doriţi”, a declarat Victor Ponta, în timpul întâlnirii cu prim-vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova şi vicepreşedintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc.

„Astfel de întrevederi sunt utile pentru Republica Moldova, dar şi pentru Partidul Democrat. Echipa PDM este ambiţioasă şi profesionistă şi sunt sigur că va genera rezultate pe măsură. În contextul celor expuse, ţin să reiterez faptul că Republica Moldova are nevoie de un preşedinte şi vom face tot posibilul pentru a-l alege, utilizând cadrul legal şi purtând discuţii în cadrul Alianţei. În ceea ce priveşte cooperarea dintre PDM şi PSD, dorim să profităm de experienţa PSD în organizarea structurilor de partid, celor de tineret, organizaţiilor de femei, etc.“, a declarat, la rândul său, Vlad Plahotniuc.

Delegaţia PSD (Titus Corlăţean, Viorel Hrebenciuc, Cristian Rizea, Tudor Panţâru şi europarlamentarul Cătălin Ivan), condusă de Victor Ponta, a vizitat Republica Moldova la invitaţia conducerii PDM. În cadrul vizitei, delegaţia din România a avut întrevederi şi cu liderii fracţiunilor parlamentare din AIE, aflată la guvernare.

1 comentariu

Didos 11-03-2011 - 08:58

Mai au un punct comun: UDMR. Atat puterea cat si opozitia se gudura pe langa aceasta uniune etnica. Puterea nu prea are ce sa le mai dea, iar opozitia va castiga promitand autonomia pe criterii etnice.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult