Acasa InternationalBasarabia Victoria lui Dorin Chirtoacă. Comuniştii de la Chişinău nu-şi recunosc înfrângerea

Victoria lui Dorin Chirtoacă. Comuniştii de la Chişinău nu-şi recunosc înfrângerea

scris de M.A.B.
0 afisari

Candidatul comuniştilor la funcţia de primar general al municipiului Chişinău a afirmat luni, în cadrul unei declaraţii de presă, că „PCRM nu recunoaşte înfrângerea în aceste alegeri”.

Igor Dodon (foto privesc.eu)

Igor Dodon (foto: privesc.eu)

„Vă promit că vom utiliza toate căile legale pentru a apăra votul dumneavoastră”, s-a adresat Dodon votanţilor săi, în timpul briefingului de presă. Liberalul Dorin Chirtoacă a câştigat alegerile pentru primăria Chişinău cu 50,6 la sută din voturi. Contracandidatul lui comunist, Igor Dodon, a obţinut 49,4 la sută.Citiţi declaraţia lui Igor Dodon:

Stimaţi chişinăueni, Vă mulţumesc celor care au avut încredere în mine şi m-au susţinut în această campanie electorală. Am obţinut 182,494 în Chişinău, în creştere semnificativă faţă de turul I de scrutin.

Vreau să declar promt că PCRM nu recunoaşte înfrângerea în aceste alegeri. Diferenţa de un singur punct procentual nu poate fi considerată înfrîngere, cu atît mai mult cînd majoritatea chişinăuenilor înţeleg – rezultatele alegerilor din 5 iunie şi din 19 iunie au fost falsificate de către actuala guvernare, prin diferite metode. Începând cu procesul de întocmire a listelor, pline de persoane suplimentare şi suflete moarte, continuând cu diversiuni mârşave în ajunul alegerilor, cu transportarea masivă a oamenilor în ziua alegerilor, inclusiv din raioane şi din România, şi încheind cu modalitatea vicioasă a organelor electoare de a număra voturile, asupra cărora, ca şi pe 5 iunie, planează suspiciuni fondate.

Noi, apreciem toată complexitatea acestor atacuri grave asupra libertăţilor şi a democraţiei şi vă promitem că vom găsi modalitatea de a apăra libera exprimare a adepţilor fideli ai statalităţii moldoveneşti, a democraţiei şi orînduirii constituţionale.

Stimaţi chişinăueni, eu vă declar următoarele: Dorinţa oamenilor de a trăi în confort, de a se face ordine, de a trăi paşnic într-un oraş curat şi bogat e tot mai mare. Asta înseamnă că mai devreme sau mai târziu, această dorinţă a cetăţenilor îşi va impune voinţa. Guvernarea liberal-democrată este în agonie. Ea se ţine pe aşii din mîneca lui Ghimpu, pe fraude, utilizarea de resurse administrative şi agresiune.

Timpurile se schimbă. Şi timpurile noi vor solicita abordări noi, acţiuni concrete şi rezultate reale. De aceea, privirea oamenilor tot mai mult se îndreaptă de la demagogi la profesionişti, oamenii devin tot mai raţionali şi realişti. Iar rezultatele pe oraşul Chişinău au demonstrat că această reorientare de atitudine deja a început.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult