Acasa InternationalBasarabia Vinurile moldovenesti ar putea ajunge in China

Vinurile moldovenesti ar putea ajunge in China

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Dupa ce medicul sanitar sef al Rusiei a declarat ca „vinurile moldovenesti sunt bune numai de vopsit gardurile”, autoritatile de la Chisinau s-au reorientat spre alte piete mari de desfacere, precum Uniunea Europeana si China.


Potrivit primarului din Chisinau, Dorin Chirtoaca, care a efectuat recent o vizita in China, mai multi reprezentanti ai autoritatilor locale s-au aratat interesati de a importa vin moldovenesc, transmite Unimedia.md. „Dupa ce a gustat vinul moldovenesc, primarul orasului Lianjiang a indemnat companiile vinicole din tara noastra sa livreze vin in vrac, in special vin rosu, in orasul sau”, a subliniat Dorin Chirtoaca. Edilul a precizat ca conditiile de export, cantitatea, dar si pretul vinului nu au fost inca stabilite. „Companiile vinicole interesate de a exporta produse vinicole in China, in special in orasul Lianjiang, il pot contacta pe primarul orasului pentru a conveni asupra pretului de export, dar si a cantitatii”, a mai spus primarul Chisinaului. De asemenea, vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene, Iurie Leanca a mentionat anterior ca vinurile moldovenesti se pot reorienta catre alte piete, inclusiv cea chineza, care „nu este deloc una de ignorat”. „Noi mizam pe mentinerea pietelor existente, dar si pe identificarea si valorificarea unora noi”, a specificat Leanca. De asemenea, autoritatile de la Chisinau continua sa duca negocieri cu Uniunea Europeana pentru a majora cota de export a vinurilor moldovenesti pe piata comunitara.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult