Acasa InternationalBasarabia Violenţele de la Chişinău, aprilie 2009. Serviciile secrete româneşti erau, de fapt, ruseşti

Violenţele de la Chişinău, aprilie 2009. Serviciile secrete româneşti erau, de fapt, ruseşti

scris de M.A.
3 afisari

Incendierile şi devastările clădirilor oficiale, din aprilie 2009, la Chişinău, au fost organizate de serviciile secrete ruseşti, nu româneşti sau occidentale.

Chisinau - aprilie 2009

Chisinau - aprilie 2009 (foto: rfi.ro)

Ziuaveche.ro reaminteşte că, în aprilie 2009, preşedintele moldovean de atunci, Vladimir Voronin, a acuzat România de implicare în revoltele violente care au avut loc la Chişinău, după victoria comuniştilor în alegerile legislative. De asemenea, a fost introdus un regim de vize cu România, iar ambasadorul României la Chişinău a fost declarat persona non grata, fiind obligat să părăsească teritoriul R. Moldova în 24 de ore.

Prim-viceprocurorul general Andrei Pântea, din Republica Moldova, face lumină asupra evenimentelor de atunci, într-un interviu acordat recent ziarului Timpul, de la Chişinău. “Nu am ales Occidentul sau Răsăritul, ca linie de activitate, dar am stabilit cu certitudine că Occidentul n-a fost implicat. La fel, nu am mers cu rea-voinţă împotriva Răsăritului, dar încolo au dus urmele. Eu am o satisfacţie morală că am stabilit ce s-a întâmplat pe 7 aprilie. Am depistat scenariul şi încetişor, câte pe unul, o să-i identificăm pe toţi organizatorii”, a declarat Pântea, întrebat fiind de implicarea altora state în evenimentele din 2009.

Rolul lui Baghirov

Baghirov nu este rus de origine, e născut în Turkmenistan. În cadrul grupului de urmărire penală pentru cercetarea evenimentelor din 7 aprilie, MAI şi-a axat cercetarea pe factorul intern, iar SIS – pe cel extern (…) Baghirov a fost reţinut la 16 iunie 2011, fiind bănuit de implicare în evenimentele din 7 aprilie. I s-a înaintat acuzarea în baza art. 285, Cod Penal, ce prevede că organizarea sau conducerea dezordinilor în masă, însoţite de violenţă, pogromuri, incendieri, distrugeri şi opunere de rezistenţă autorităţilor se pedepseşte cu închisoare de la patru la opt ani. Analiza probatoriului din materialele cauzei penale o poate face numai instanţa, dacă dosarul va fi trimis în judecată. (…)

Potrivit acuzaţiei, Baghirov făcea parte dintr-o grupare criminală organizată, fiind membru al Agenţiei pseudoliterare „Litprom”. În scopul destabilizării situaţiei social-politice din R. Moldova, aceştia au întocmit un plan criminal, încercând să se infiltreze în rândurile Opoziţiei de atunci şi să o compromită, pentru a reduce potenţialul de acţiune a forţelor anticomuniste prin provocarea şi anihilarea, în perspectivă, a acestora.

Astfel, Opoziţia a fost atrasă în cursă, ca să fie învinuită că nu a putut dirija masele. S-a pornit de la ideea că, pe de o parte, potrivit Legii cu privire la întruniri, responsabili de consecinţele dezordinilor sunt organizatorii acestora, iar, pe de altă parte, că liderii Opoziţiei nu erau în stare să preia sarcinile poliţiei. Ca să încurajeze aceste acţiuni, poliţia nu trebuia să facă nimic, iar protestatarii – să distrugă totul, toate urmările fiind puse apoi în cârca Opoziţiei. În acest scop, ei au monitorizat anterior grupurile de socializare: „Jos comuniştii”, „Basarabia, pământ românesc” şi altele, conducându-le în direcţia dorită de ei…”, a mai spus procurorul Andrei Pântea.

Agentură rusească, sub acoperire literară

Agenţia pseudoliterară www.litrom.ru este o platformă virtuală de formare a opiniei publice în Rusia şi în ţările CSI, care polarizează populaţia după principiul etnolingvistic. Presupunem că Baghirov avea complici printre membri acestei echipe, dar nu vreau să intru în detalii. Lumea spune că Baghirov este scriitor rus, însă noi admitem că acestea sunt metode ale serviciilor subversive, prin care el îşi crea acoperire, realmente fiind specialist în tehnologii politice şi manipularea opiniei publice.

Când a scris cartea „Garstrabeiter”, Baghirov a fost promovat de un oarecare Rîkov care, la rândul său, are legături cu aparatul preşedintelui Rusiei. Înainte de alegerile din 2009, Baghirov s-a căsătorit cu o cetăţeană a R. Moldova, cu care a trăit două luni… Aşa cum fosta lui soţie se consideră moldoveancă, deşi e stabilită la Moscova, apreciem acest mariaj ca pe o motivaţie pentru deplasări frecvente la Chişinău. În mediul social de aici Baghirov s-a infiltrat în 2008, folosind-o ca sursă informaţională pe jurnalista Natalia Morari (n.red. – de la Publika TV). De atunci, el a vizitat R. Moldova de 29 de ori”, a mai declarat Pântea.

1 comentariu

anton 26-10-2011 - 20:01

Amintesc ca pe data de 7 aprilie 2009 au fost manifestatiile anticomuniste unde Moscova prin mina lui Voronin a omorit si a maltratat tinerii romani.

27 aprilie 2010 – Regele Mihai va participa la parada de la Moscova pe 9 mai, a confirmat pentru HotNews.ro directorul Casei Majestatii Sale, Ion Tuca. …………..si a participat fara nicio problema de constiinta, fara nicio remuscare. V-ati simtit bine Majestate ?

24 aprilie 2010 – Preşedinte interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a anunţat că nu va mai participa la festivitatea dedicată zilei de 9 mai la Moscova.“Sunt de acord că se împlinesc 65 de ani de la încheirea celui de-al Doilea Război Mondial, dar cum să particip la paradă alături de armata, care ne-a adus comunismul, nenorocirile, a organizat foametea şi
ne-a deportat în Siberia.
.
Un rege mereu la cheremul rusilor si al securistilor.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult