Acasa InternationalBasarabia Vlad Filat: AIE nu va avea staff electoral comun

Vlad Filat: AIE nu va avea staff electoral comun

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Partidele Aliantei pentru Integrare Europeana nu vor avea un staff electoral comun, asa cum s-a vehiculat in ultima vreme. Declaratia a fost facuta de premierul Vlad Filat, presedinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova, in cadrul unui briefing.


„In aceasta seara vom avea sedinta AIE unde vom discuta despre organizarea referendumului. Nu va exista un staff electoral comun, ceea ce mi se pare un lucru firesc.Va exista un consiliul de coordonare, dar fiecare partid isi va administra actiunile asa cum va crede de cuviinta”, a declarat Filat, citat de Jurnal.md.
Anterior, partidele din coalitia de la guvernare au lansat mai multe declaratii referitor la stafful electoral al partidelor AIE. Prim-vicepresedintele PLDM, Mihai Godea, declara, saptamana trecuta, ca daca se va decide asupra formarii unui staff comun, atunci scopul lui va fi coordonarea actiunilor pentru a avea o prezenta egala in toate localitatile. Godea a mai spus ca in ceea ce tine de cheltuielile pentru referendum, acestea vor fi suportate de fiecare partid in parte.
Spre deosebire de PLDM, care parea, din start, sa opteze pentru staffuri aparte, Partidul Liberal, Partidul Democrat si Alianta „Moldova Noastra” au facut mai multe declaratii cu privire la sustinerea ideii unui staff comun al AIE.
Saptamana trecuta, liberalul Ion Hadarca sustinea ca AIE va avea un staff electoral „compus din reprezentantii tuturor componentelor Aliantei”.
„PD sustine ideea formarii unui staff comun pentru referendumul din 5 septembrie. Suntem dispusi sa lucram alaturi de colegii nostri din AIE pentru a convinge populatia sa vina la referendum.Aici nu este vorba de concurenta. Chiar as spune ca este binevenita aceasta idee, pentru ca astfel vom consolida putin si echipa”, a mentionat, acum o saptamana, si presedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov.
La randul sau, liderul AMN, Serafim Urechean, declara, tot acum o saptamana, ca „decizia cu privire la formarea staffului comun este foarte importanta” si ca „spera sa fie aprobata in scurt timp”. „AMN insista si pledeaza ca acest staff comun sa ramana comun si pentru alegerile prezidentiale si parlamentare. Noi insistam sa avem in continuare un candidat comun pentru prezidentiale”, a mai spus Urechean.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult