Acasa InternationalBasarabia Vlad Filat, fostul premier al Moldovei, băgat la zdup

Vlad Filat, fostul premier al Moldovei, băgat la zdup

scris de M.A.B.
9 afisari

Liderul Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova, Vlad Filat, a fost reținut pentru 72 de ore la sediul Centrului Național Anticorupție, transmite Unimedia.

vlad filat retinutAnterior, parlamentul de la Chișinău a decis ridicarea imunității lui Vlad Filat, acesta fiind suspectat de acte de corupție și implicare directă în fraude bancare.

Liderul Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova, Vlad Filat, a ajuns joi la Centrul Național Anticorupție, la puțin timp după ce acestuia i s-a retras imunitatea parlamentară de către legislativul de la Chișinău, fostul premier fiind suspectat de acte de corupție și implicare directă în fraude financiar-bancare, transmite agenția Unimedia.

Potrivit sursei citate, Vlad Filat a ajuns la sediul CNA cu mașina proprie, el fiind escortat de către ofițerii instituției.

Procurorii urmează să stabilească dacă liderul liberal-democrat va fi reținut și pentru cât timp.

Procurorul general al Republicii Moldova, Corneliu Gurin, a cerut joi arestarea liderului liberal-democrat Vlad Filat, la puțin timp după ce acestuia i s-a retras imunitatea parlamentară de către legislativul de la Chișinău, fostul premier fiind suspectat de acte de corupție și implicare directă în fraude financiar-bancare, transmite Radio Chișinău.

Conform aceluiași surse, câteva sute de protestatari, susținători ai partidelor de stânga proruse, au blocat toate căile de acces spre sediul legislativului de la Chișinău, instituind câteva grupuri care verifică fiecare mașină care se apropie sau pleacă de la parlament, pentru a nu permite liderului PLDM, Vlad Filat, să părăsească clădirea.

Zeci de scutieri, dotați cu echipamente speciale, asistați de polițiști călare au încercuit sediul legislativului, pentru a contracara orice încercare de escaladare a situației de către protestatari.

În același timp, potrivit jurnal.md, ofițerii de la Centrul Național Anticorupție, în frunte cu șeful instituției Viorel Chetraru, au descins în sediul parlamentului, în timp ce o dubă cu mascați de la CNA așteaptă în fața clădirii.

Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova (PLDM) a condamnat decizia luată joi de parlamentul de la Chișinău în cazul președintelui său Vlad Filat, căruia i s-a retras imunitatea parlamentară, la solicitarea procurorului general Corneliu Gurin.

Potrivit unui comunicat al PLDM, citat de agenția Unimedia, reprezentanții formațiunii consideră că această acțiune ‘este o înscenare cinică împotriva lui Vlad Filat și a Partidului Liberal Democrat din Moldova, care, în ultimii ani, sunt ținta permanentă a unor atacuri venite din diferite tabere politice’.

”Graba cu care au fost adoptate toate procedurile în parlament, fără a oferi deputaților suficient timp pentru a analiza pachetul de acte, demonstrează că este o comandă politică și că justiția este supusă politic și aplicată selectiv. Prin acest gest, adevărații vinovați pentru furtul de la Banca de Economii încearcă să găsească un țap ispășitor și să distragă atenția opiniei publice de la fărădelegile pe care le comit”, se mai arată în comunicat.

PLDM dă în continuare asigurări că, în pofida tuturor atacurilor, va continua ”demersurile sale pentru un stat de drept, o justiție corectă și un viitor european pentru Republica Moldova, fiind cea mai interesată formațiune politică în aflarea adevărului despre frauda din sistemul financiar-bancar’.

Vlad Filat, liderul uneia din cele trei formațiuni ce formează actuala coaliție proeuropeană de la Chișinău, este suspectat de acte de corupție și implicare directă în fraude financiar-bancare. El a fost dus la Centrul Național Anticorupție, procurorii urmând să stabilească dacă liderul liberal-democrat va fi reținut și pentru cât timp.

Filat a respins acuzațiile ce i se aduc, afirmând că este vorba de un dosar politic, fabricat la comanda politicianului și omului de afaceri Vlad Plahotniuc, unul din rivalii săi politici, care ar controla sistemul de justiție din Republica Moldova

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult