Acasa InternationalBasarabia Vlad Filat s-a intalnit cu Traian Basescu la reuniunea PPE de la Bruxelles

Vlad Filat s-a intalnit cu Traian Basescu la reuniunea PPE de la Bruxelles

scris de Ziua Veche
3 afisari

Premierul moldovean, Vlad Filat, a avut o discutie cu presedintele Romaniei, Traian Basescu, in cadrul reuniunii PPE de miercuri seara de la Bruxelles, dar si cu alti sefi de state si de guverne din cadrul UE, a anuntat Guvernul de la Chisinau, citat de Interlic.

Premierul moldovean a discutat cu presedintele roman despre stadiul actual al relatiilor bilaterale, subliniind ca acestea s-au normalizat in ultimul an si inregistreaza o tendinta „ascendenta”.

 

Filat a mai discutat cu cancelarul german, Angela Merkel, premierul ungar, Viktor Orban, presedintele UE, Herman Van Rompuy, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso si cu presedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek.

In cursul discutiei cu Merkel, Filat a abordat problema conflictului transnistrean si perspectivele de solutionare a acestuia si a primit asigurari ca Germania se va implica si in continuare, in vederea realizarii de „progrese”, potrivit Interlic. Cu presedintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso, Vlad Filat a discutat despre eliminarea vizelor pentru cetatenii moldoveni, ridicarea totala a restrictiilor in domeniul transporturilor aeriene si dublarea volumului exporturilor de vinuri moldovenesti in Uniune.

Filat a vorbit cu Van Rompuy despre situatia politica interna din Republica Moldova si perspectivele europene ale acesteia, in timp ce cu premierul ungar a abordat subiecte legate de vizita acestuia la Chisinau.

Premierul moldovean l-a invitat pe presedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, sa efectueze o vizita in Republica Moldova, „in viitorul apropiat”, precizeaza un comunicat al Guvernului.

Gazda acestei reuniuni a fost presedintele PPE, Wilfried Martnes, iar la summit au mai participat premierii luxemburghez, Jean-Claude Juncker, polonez, Donald Tusk, italian, Silvio Berlusconi, belgian, Yves Leterne, ministrul suedez al Afacerilor Externe, Carl Bildt, dar si secretarul general al partidului, Antonio Lopez-Isturiz si liderul grupului in Parlamentul European (PE), Joseph Daul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult