Acasa InternationalBasarabia Vor face coalitie PLDM si PD cu PCRM?

Vor face coalitie PLDM si PD cu PCRM?

scris de Z.V.
11 afisari

PLDM şi PDM au luat deja hotărârea să pună punct drumului european al Republicii Moldova. Cele două partide pretins europene vor să facă după alegeri o coaliţie PCRM—PLDM—PDM.

filat-plahotniuc-voronin-Ca să poate vinde alegătorilor această ticăloşie, propaganda lor transmite pe toate căile că această monstruoasă coaliţie cu bolşevicii lui Voronin ar însemna stabilitate şi integrare europeană, iar ei trebuie să fie uniţi împotriva extremismului de stânga şi a extremismului de dreapta pentru a salva republica şi mai ales pentru a salva conturile lor grase din bănci străine şi paradisuri fiscale.

Noi am fost informaţi din timp despre manevrele lui Filat, Lupu, Plahotniuc. Suntem un partid cu vocaţie de guvernare şi este obligaţia noastră să cunoaştem asemenea lucruri. Am primit tot mai des semnale din cercuri diplomatice de la Chişinău, de la Bruxelles, Washington, București, dar şi din alte locuri unde se află prietenii Republicii Moldova şi ai Partidului Liberal.

Până acum am tăcut. Nu am crezut că vor merge cu ticăloşia aşa de departe. Şi nu am vrut să ne luptăm cu alte partide care îşi spun pro europene pentru a nu descuraja electoratul care şi aşa este dezgustat de corupţia şi abuzurile actualei guvernări. Dar am fost informaţi că decizia a fost luată iar propaganda pe care o fac PLDM şi PDM prin analişti şi bloggeri, ori prin institute de sondare a opiniei publice, pentru a pregăti terenul, confirmă informaţiile noastre.

PLDM şi PDM pun în mare pericol viitorul Republicii Moldova şi şansa ei de a deveni un membru prosper şi respectat al familiei euro-atlantice. Filat îndeamnă alegătorii „Înainte, spre Europa”, dar nu le spune că va merge „Înainte” cu Voronin de mână. Voronin nu este marioneta lui Filat şi nu intră într-un acord fără condiţii. Iar condiţia sa principală este oprirea cursului european.

Lupu şi Plahotniuc au sloganul „Creştem Moldova” şi spun minciuni despre „locuri de muncă bine plătite”. Cu ce bani va asigura PDM locuri de muncă bine plătite dacă Republica Moldova opreşte reformele şi cursul european? Finanţatorii din UE şi SUA vor tăia toate fondurile dacă se opresc reformele. Nici investitorii străni nu vor mai veni, pentru că într-o zonă tampon sau în placa turnantă dintre Est şi Vest, cum îi spune Plahotniuc, investiţiile nu sunt în siguranţă. Investitorii străini vor cadru legal şi justiţie dreaptă. Ei nu au nevoie să sune Filat la fisc „să le dea oleacă de raslablenie”.

Marian Lupu vrea să ascundă trădarea faţă de alegători prin lupta împotriva extremismului de stânga şi de dreapta. Lupu ne spune că extremismul de stânga ar fi reprezentat de cei ce doresc anularea Acordului de Asociere cu UE. Dar PCRM, noul tovarăş de drum al PDM susţine exact acest lucru. Înseamnă că şi PDM este un partid extremist din moment ce se asociază cu PCRM şi îl aduce la putere.

Lupu nu spune precis cine sunt extremiştii de dreapta, dar credem că se referă la Partidul Liberal, singurul partid de centru-dreapta care nu face parte din actuala coaliţie de guvernare şi care nu este dorit nici în viitoarea monstruoasă coaliţie menită să oprească cursul european al Republicii Moldova.

Mesajul politic al PL în această campanie electorală reprezintă obiectivul declarat al PL din ultimii 15 ani: „Cu PL în familia NATO şi UE”, care deranjează foarte tare monstruoasa coaliţie PCRM—PLDM—PDM.

Aşadar, îi somăm pe Vlad Filat, Marian Lupu, Igor Corman, să spună dacă PL este un partid de extremă dreapta, adică fascist, pentru că susţine parteneriat strategic cu SUA şi intrarea Republicii Moldova în familia euro-atlantică.

– Anume îl somăm pe Marian Lupu să spună concret cine sunt extremiştii de dreapta, pentru că dacă există un asemenea pericol major pentru Republica Moldova, acest pericol trebuie numaidecît cunoscut şi înlăturat.

PLDM şi PDM nu doar că mint cu neruşinare alegătorii din Republica Moldova, dar scuipă şi în sufletul partenerilor europeni, care le-au transmis clar că vor după alegeri alianţă a partidelor europene şi nu doresc revenirea la guvernare PCRM indiferent sub ce formă.

Aşadar îi somăm pe liderii PLDM şi PDM să spună deschis dacă vor face alianţă cu PCRM după alegeri, pentru că oamenii au dreptul să ştie cui îi dau votul şi în cine îşi pun nădejdea. Dacă PLDM şi PDM nu vor răspunde acestei somaţii, vom considera că şi tăcerea este un răspuns.

Îl somăm pe Nicolae Timofti, preşedintele Republicii Moldova să spună dacă va încredinţa mandatul de premier unei coaliţii care va cuprinde şi PCRM, precum şi dacă a participat până acum la asemenea discuţii.

Somăm PLDM şi PDM să spună deschis alegătorilor care sunt candidaţii lor pentru funcţia de premier. Cetăţenii au dreptul să ştie cui îşi dau votul şi cine va conduce Republica Moldova în numele lor.
PL a anunţat cinstit că are un candidat pentru funcţia de prim ministru, pe Dorin Chirtoacă. PLDM şi PDM să fie cinstiţi faţă de alegători şi să spună pe cine propun. Nimeni nu le dă dreptul să-i dispreţuiască pe alegători şi să-i creadă nişte copii care nu au voie să afle despre treburile maturilor.

Partidul Liberal este singurul partid care este susţinător hotărât al drumului european al Republicii Moldova. În numele acestei măreţe ideii a făcut multe sacrificii şi compromisuri pentru a păstra unitatea forţelor ce se declară europene. Îi chemăm pe liderii PLDM şi PDM în al doisprezecelea ceas să revină cu picioarele pe pământ şi să nu trădeze poporul.

Partidul Liberal este pavăză pentru aspiraţiile euro-atlantice ale Republicii Moldova şi va lupta fără cruţare cu toţi cei care-i vor răul, fără deosebiri dacă aceştia sunt eurasiatici sau bolşevici declaraţi ori poartă măşti europene pentru a înşela poporul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult