Acasa InternationalBasarabia Voronin are rău de americani şi de limba română – FOTO

Voronin are rău de americani şi de limba română – FOTO

scris de Ziua Veche
17 afisari

 

 

Fostul preşedinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, are rău de americani. Cel puţin aşa reiese dintr-un document desecretizat joi de Comisia interdepartamentală pentru protecţia secretului de stat, scrie Jurnal de Chişinău.


 

Ex-premierul Vasile Tarlev îi explică lui Voronin, prin intermediul unei scrisori adresate pe 15 noiembrie 2007, avantajele Programului Preliminar de Ţară, care presupunea acordarea de granturi ţării noastre. În replică, Voronin a venit cu un răspuns nedemn de un şef de stat„Foaie verde!? Americanii au grijă de ei. Pe noi pur şi simplu ne folosăsc. Şi încă ne critică!”, scrie Voronin în răspunsul său, care era adresat lui Marian Lupu, Vasile Tarlev, Zinaidei Grecianîi şi lui Valeriu Balaban.

Asta nu e unica perlă a liderului comunist din corespondenta privind proiectele prevăzute în cadrul Programului Preliminar de Ţară „Compact”. „D-lui Tarlev. Nu bateţi apa în chiu! Ce nu-i clar?”, a mai scris Voronin în documentul desecretizat.

De menţionat că actuala guvernare a implementat eficient Programul Preliminar de Ţară „Compact”, finanţat de către Guvernul SUA. Astfel, la începutul anului curent, Republica Moldova a obţinut prin intermediul acestui Program un grant în valoare de 262 de milioane de dolari. Banii sunt destinaţi pentru reabilitarea drumurilor şi a sistemelor de irigare, mai scrie Jurnal de Chişinău.

{gallery}gallery/10/dosar_moldova{/gallery}

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult