Acasa InternationalBasarabia Voronin confirma ca ar putea sa nu mai candideze la functia de presedinte

Voronin confirma ca ar putea sa nu mai candideze la functia de presedinte

scris de Ziua Veche
6 afisari

Fostul presedinte al Moldovei, Vladimir Voronin, a  confirmat ca ar putea sa nu mai candideze pentru functia de presedinte al tarii, transmite Unimedia.md. El a spus ca e posibil ca PCRM sa inainteze alt candidat la functia de sef al statului. „Noi avem asa candidati, foarte bine pregatiti, dar vom vedea pe parcurs”, a declarat Voronin. De asemenea, liderul comunist a mentionat ca este prematur sa discute acest subiect, insa, daca referendumul va avea succes, PCRM isi va inainta propria candidatura.

Legat de candidatura lui Voronin la alegerile prezidentiale, actuala guvernare sustine ca, dupa ce a detinut doua mandate de presedinte, Voronin nu mai poate candida. De aceeasi parere sunt si expertii, care sustin ca in Constitutie este mentionat ca daca o persoana detine functia de presedinte al statului pentru doua mandate consecutive, nu mai poate candida pentru al treilea mandat, deoarece s-ar incalca norma Constitutionala, indiferent daca se modifica sau nu art. 78 din Constutitie. Cu toate acestea, deputatul comunist Igor Dodon afirma ca Voronin poate candida. „Daca va fi modificata modalitatea de alegere, sunt toate sansele ca Vladimr Voronin sa mai poata candida”, a spus Dodon.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult