Acasa InternationalBasarabia Voronin: Credem că alegerile vor fi falsificate

Voronin: Credem că alegerile vor fi falsificate

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Partidul Comuniştilor speră că va câştiga viitoarele alegeri parlamentare anticipate. În cadrul unei conferinţe de presă, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a ţinut să declare că formaţiunea sa tinde spre acest lucru, dar nu a precizat câte procente din populaţie şi-ar da votul pentru aceasta. În acelaşi timp, în opinia lui Voronin, „orice rezultat mai mic de 50% (pentru comunişti – n.n.) înseamnă menţinerea la putere a actualei Alianţe de guvernământ”, scrie ziarul Timpul de la Chişinău.


 

„PCRM este deschis pentru alianţe post-electorale”, a mai spus Voronin, nedorind să precizeze care ar fi partidele preferate, în acest sens. Dar a dat de înţeles că PCRM nu va face o coaliţie cu vreunul dintre partidele componenete ale AIE, deoarece „aceasta (Alianţa – n.n.) este oponentul nostru principal, dar mai bine zis al întregii societăţi”. „Noi nu vedem o deosebire dintre componenetele acestei Alianţe. Toate cele patru partide l-au ales pe Ghimpu, au mărit tarifele, au votat pentru crucile de fier, au ales calea referendumului şi au suferit eşec şi toate au optat ca în Chişinău să apară o stradă cu numele criminalului Antonescu”, a comentat fostul şef al statului.

Comuniştii continuă să difuzeze mesaje dure şi alarmante, în viziunea lor, care s-au produs în ţară în ultimul an. „Toate ne fac să apreciem activitatea AIE ca una periculoasă pentru Moldova. Sloganul nostru „Moldova alege victoria” înseamnă că trebuie să-ţi faci planuri pentru viitor. Noi avem nevoie de o victorie asupra partidelor politice şi asupra situaţiei triste care s-a creat şi anume – că ţara ar putea dispărea”, şi-a reiterat poziţia primul comunist al ţării.

V. Voronin a mai declarat că PCRM are semnale precum că alegerile anticipate din 28 noiembrie vor fi masiv falsificate. „Noi credem şi avem semnale că va avea loc o falsificare serioasă la următoarele alegeri. Ne aşteptăm la cele mai rele noutăţi, în acest sens. De aceea, unicul lucru care poate să salveze această alarmă este reacţia Strasbourgului. Vom cere ca să fie delegaţi cât mai mulţi observatori”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS