Acasa InternationalBasarabia Voronin multumit de “nivelul inalt de constiinta al populatiei”, care a boicotat referendumul

Voronin multumit de “nivelul inalt de constiinta al populatiei”, care a boicotat referendumul

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Liderul Partidului Comunistilor Vladimir Voronin cere dizolvarea imediata a parlamentului tarii si anuntarea alegerilor parlamentare anticipate, dupa care sa fie modificata constitutia in privinta procedurii de alegere a presedintelui, de catre viitorul legislativ.

Potrivit Agerpres, Voronin s-a declarat multumit de “nivelul inalt de constiinta al populatiei”, deoarece aceasta a boicotat referendumul. Fostul sef al statului a spus ca au fost comise incalcari mari in timpul plebiscitului, dar ca nu le va prezenta.

Viitorul parlament urmeaza sa inceapa procedura de modificare a constitutiei privind modul de alegere a presedintelui, inaintata de comunisti in luna aprilie, si anume reducerea pragului de alegere a presedintelui in parlament de la 3/5 din voturile deputatilor la majoritatea simpla.

El a adresat partidelor politice un apel la dialog, dar a mentionat ca acest dialog va fi posibil doar dupa urmatoarele alegeri. “Doar un dialog cu adevarat sincer va pune bazele iesirii din rusinoasa criza politica”, a spus el.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS