Acasa InternationalBasarabia Voronin: Romania a ocupat Basarabia in 1918; Basescu bea prea mult whisky, Ghimpu e nebun, iar Durrieu e o baba

Voronin: Romania a ocupat Basarabia in 1918; Basescu bea prea mult whisky, Ghimpu e nebun, iar Durrieu e o baba

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Fostul presedinte al Moldovei, Vladimir Voronin, a declarat ca Moldova nu a apartinut niciodata Romaniei, in cadrul unui briefing la care a comentat decretul prezidential din 24 iunie. “In 1918 Romania burgheza a cucerit aceste teritorii care nu i-au apartinut niciodata, de aceea in 1940, firesc, fortele sovietice au eliberat aceste teritorii. Acesta este adevarul istoric. Toate celelalte sunt speculatii”, a afirmat fostul presedinte moldovean la inceputul sedintei, potrivit StireaZilei.md.


Pe langa Romania, Voronin s-a luat si de presedintele roman, Traian Basescu. “Basescu a baut prea mult whisky si i s-au nazarit 4 milioane de romani in Moldova”, a adaugat fostul presedinte al Moldovei. Mai mult, el a spus ca Mihai Ghimpu si-a sincronizat decretul cu presedintele Romaniei.

De asemenea, Vladimir Voronin l-a criticat pe presedintele interimar al Moldovei, Mihai Ghimpu, propunandu-i sa faca un control medical. “Nu sunt doctor si nici psihiatru, dar din ceea ce se vede, e clar ca are probleme”, a afirmat el. ”Multi stiu ca a invatat la Universitatea de Stat din Moldova la drept 14 ani. Am indoieli serioase cu privire la starea sanatatii lui. Daca e sanatos, sa aduca certificat si atunci vom crede in decretele lui”, a spus Voronin nemultumit de decretul emis de Mihai Ghimpu. Ex-presedintele basarabean a avut ceva de spus legat si de alianta care se afla in prezent la putere in Moldova, el a spus ca “alianta a bagat coada intre picioare si s-a dezis sa petreaca sedinta”. El a adaugat ca AIE amana condamnarea comunismului mai aproape de alegerile anticipate pentru a place la cat mai multa lume, potrivit aceleiasi surse.

Voronin a criticat si structurile europene pentru faptul ca nu se mai implica in problemele Moldovei, el le-a numit “forte tenebre” care au adoptat o pozitie anticomunista. “Unde este acum baba aceea, Josette Durrieu (n.red. – Raportorul Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei pentru R. Moldova), care ne invata ca pe niste elevi democratie?”, a mai spus Voronin.

Briefingul de luni al fostului presedinte s-a desfasurat in legatura cu decretul prezidential al lui Mihai Ghimpu, potrivit caruia 28 iunie a fost declarata Zi a ocupatiei sovietice, lucru care a starnit reactii de nemultumire din partea mai multor lideri politici.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult