Acasa InternationalBasarabia Voronin vrea să schimbe tricolorul cu o “pânză roşie cu cap de animal”

Voronin vrea să schimbe tricolorul cu o “pânză roşie cu cap de animal”

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Voronin şi-a permis să spună că avem un tricolor fascist şi umblă peste tot cu pânze roşii cu un cap de animal”, a declarat miercuri Alexandru Moşanu, ex-preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, în cadrul unei conferinţe de presă. Pe 3 noiembrie 2010, se împlinesc 20 de ani de când primul Parlament al Republicii Moldova a aprobat stema de stat, creaţie a maestrului Gheorghe Vrabie şi heraldistului Maria Dogaru. „Ulterior, simbolurile stemei de stat au fost reconfirmate prin Declaraţia de Independenţă şi Constituţia Republicii Moldova. Acest fundament este însă atacat de PCRM.”, a continuat Moşanu, citat de Unimedia.md.

„Acest om (n.r. – Vladimir Voronin) şi echipa pe care o conduce, precum şi alţi cornuţi politici agăţaţi de coada lui Voronin incită populaţia la nesupunere faţă de lege”, a mai spus Alexandru Moşanu. Aceasta pentru că simbolistica statului este consfinţită de lege, iar comuniştii încearcă să nege această stemă, folosind în campaniile pe care le organizează alte simboluri. Potrivit lui Moşanu, PCRM continuă să atace stema de stat şi prin platforma electorală din actuala campanie. Potrivit lui, în platforma electorală a comuniştilor scrie că PCRM îşi asumă responsabilitatea de a consolida poporul polietnic şi de a respecta propria istorie, tradiţie şi simbolica naţională multiseculară. Popor polietnic nu înseamnă altceva decât un camuflaj al politicii de rusificare. Şi care respect faţă de simbolica naţională? PCRM umblă peste tot cu pânze roşii şi cu un cap de animal pe ele”, a spus Moşanu, care consideră că există pericolul ca Partidul Comunist, o dată ajuns la guvernare, să modifice drapelul si stema de stat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult