Votul de Aur

scris de Ziua Veche
1 afisari

.După alegerile parlamentare care vor avea loc duminică s-ar putea întâmpla să ne amintim de Votul nostru de Aur. De votul din primăvara şi vara anului 2009. Anume acel mandat de deputat pe care l-am vegheat atât de mult – şi atât de mulţi! – pentru ca EL nu cumva să încline iarăşi balanţa Republicii Moldova spre trecutul plin de frică şi de ură. Votul acela de Aur a fost al nostru, ne-a solidarizat, ne-a încurajat şi ne-a dat puterea colectivă, dar şi individuală, necesare pentru a obţine Victoria din 29 iulie 2009.


Dar din ce s-a compus acel Vot de Aur cu valoare de mandat de parlamentar? Răspunsul este unul simplu şi pe înţelesul tuturor – s-a compus din votul cetăţenesc conştientizat al fiecăruia dintre noi: poate al meu, poate al Dumneavoastră, poate al lui – cei care, în ziua alegerilor, am venit şi aţi venit la secţia de votare, unde am pus ştampila pe speranţa acestei vetre de oameni de la marginea Europei, aflaţi de atâtea secole în căutarea libertăţii.

…Amintiţi-vă: când eraţi (şi eram!) elevi, mergeam la cules de struguri, iar mamele ne explicau în felul următor responsabilitatea pe care ar trebui să o simţim atunci când culegem poama: „Ţineţi minte: bobiţă cu bobiţă se face rochiţă, iar strugurel cu strugurel se face papucel”. Cam aşa e şi cu votul pe care trebuie să-l dăm duminică. Să mergem în această zi la votare împreună, lucizi şi responsabili. Spuneţi-le şi vecinilor: „Mergem să ne dăm votul, ca să câştigăm totul!”.

 

Acum, într-adevăr, e şansa pe care ne-o oferă istoria.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult