Pe de altă parte, Dungaciu este de părere că dacă va fi modificată modalitatea de alegere a preşedintelui, atunci AIE n-ar mai avea nevoie de acest vot de aur al PCRM.
Referindu-se la rezultatele exit-poll-ului realizat de IRES, Dungaciu a menţionat: „IRES a lucrat foarte bine la capitolul cantitativ, dar la cel calitativ a avut probleme cu operatorii”. Potrivit datelor preliminare ale CEC, PCRM are acum ar avea 44 de mandate, iar PLDM, PD şi PL împreună ar acumula 57 de mandate. Din voturile din afara granitelor R.Moldova, se mai pot obtine încă 4 mandate.
Voronin se simte furat
Vladimir Voronin a declarat luni, în cadrul unui briefing, că numărătoarea paralelă a PCRM şi datele Comisiei Electorale Centrale nu corespund, comunică Moldpres. Voronin a afirmat că numărătoarea paralelă a PCRM s-a oprit la 30 de procente, din motiv că informaţiile difuzate de CEC nu corespund cu cele deţinute de formaţiunea sa. Acesta susţine că 10 la sută din voturi au fost furate. El însă nu a specificat cine şi în ce mod a furat voturile PCRM.
Cu toate acestea, liderul comunist declară rezultatele preliminare ale alegerilor drept o victorie a PCRM şi menţionează că „Partidul Comuniştilor, în ciuda presiunilor din perioada electorală şi falsificării voturilor, a rămas cea mai puternică forţă din ţară”.
Totodată, Voronin a remarcat că PCRM este deschis pentru dialog şi negocieri cu toate partidele, cu excepţia Partidului Liberal. De asemenea, nu a exclus formarea unei coaliţii cu Partidul Democrat. „Cea mai simplă coaliţie ar fi cea din două partide. Dacă vom avea în sumă cu vreun partid 61 de voturi, atunci e foarte bine. Am putea discuta şi cu PD”, a adăugat liderul comunist.