Acasa InternationalBasarabia Yad Vashem are liber la arhivele de la Chişinău

Yad Vashem are liber la arhivele de la Chişinău

scris de M.A.B.
81 Afisari

Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, i-a promis vicepreşedintelui american Joe Biden, la întâlnirea de vineri, că va asigura muzeului Yad Vashem accesul liber la arhivele istorice ale R.Moldova.

Arhiva

Potrivit lui Jonathan Weisman, pe blogul găzduit de Wall Street Journal, Joe Biden a transmis, în discursul său, din Scuarul Teatrului de Operă şi Balet, salutări din partea actriţei Natalie Portman şi a primarului din Chicago, Rahm Emanuel, personalităţi americane originare din familii evreieşti din Moldova, transmite Unimedia.

Joe Biden, aflat în vizită la Chişinău, s-a declarat impresionat de ospitalitatea cu care a fost întâmpinat în Republica Moldova, potrivit Jurnal.md. „Ospitalitatea pe care am întâlnit-o în Republica Moldova a depăşit orice aşteptări (…) Este ceva deosebit pentru mine să mă aflu aici într-un moment important pentru dumneavoastră”, a spus vicepreşedintele american, într-un discurs susţinut în Piaţa Operei din Chişinău. El a apreciat că Transnistria „trebuie să fie parte a Republicii Moldova, dar şi a comunităţii europene”, iar conflictul trebuie rezolvat. „Poporul moldovean merită ca problema transnistreană să fie soluţionată, pentru că aceasta dezbină populaţia”, a afirmat vicepreşedintele american.

1 comentariu

Paul din Ohio 15-03-2011 - 04:08

Foarte bine! Pana acum, cei care s-au ocupat cu holocaustul rasaritean au consultat exclusiv arhivele SOVIETICE de la Moscova. Presupun ca cele de la Chisinau nu au fost in intregime „sovietizate”.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult