Acasa InternationalBasarabia Zgonea: Parlamentul va reexamina legea privind împrumutul acordat Republicii Moldova

Zgonea: Parlamentul va reexamina legea privind împrumutul acordat Republicii Moldova

scris de M.A.B.
8 afisari

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a afirmat marți că Parlamentul va reexamina legea privind acordarea sprijinului financiar rambursabil de 150 milioane de euro către Republica Moldova, astfel încât aceasta să poată fi promulgată de președintele Klaus Iohannis.

valeriu zgonea„Din perspectiva Parlamentului României noi avem acest document cadru, angajament între cele două Guverne, o sumă de 150 de milioane de euro. El a fost retrimis de către președinte (Parlamentului — n.r.) (…). Toate grupurile politice parlamentare, dar în special PSD și PNL suntem în acest moment canalizați să putem să îl livrăm înapoi în haina constituțională cerută de către președinte pentru a fi promulgat. Aveți sprijinul Parlamentului atât timp cât proiectul de reformă pe care l-ați propus Parlamentului Republicii Moldova se înscrie în angajamentul pe care l-ați avut cu UE și cu România atunci când noi am decis să vă dăm acest împrumut”, a declarat Zgonea, la întâlnirea cu premierul moldovean Pavel Filip.

Președintele Camerei Deputaților a adăugat că este esențial pentru Republica Moldova să continue reformele, să implementeze democrația, să genereze locuri de muncă, prosperitate, stabilitate și predictibilitate în zona politică.

Președintele Klaus Iohannis a transmis în luna noiembrie a anului trecut spre reexaminare Parlamentului legea privind acordarea asistenței financiare rambursabile pentru Republica Moldova, considerând că aceasta nu este oportună deoarece la Chișinău nu există certitudinea continuării procesului de reforme și respectării angajamentelor pentru implementarea Acordului de asociere cu UE.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, efectuează marți o vizită la București. El a fost primit de președintele Klaus Iohannis și a avut o întrevedere cu omologul său român, Dacian Cioloș.

De asemenea, copreședinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga au anunțat că se vor întâlni marți cu premierul Republicii Moldova.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult