Acasa International Breivik a efectuat salutul nazist la începerea procesului

Breivik a efectuat salutul nazist la începerea procesului

scris de D.S.S.
3 afisari

Anders Behring Breivik a efectuat salutul nazist la începerea procesului său, după care a declarat că nu recunoaşte legitimitatea instanţei care îl judecă pentru uciderea a 77 de persoane, în vara anului 2011, în Norvegia. Breivik, care a recunoscut că este autorul atacurilor, s-a declarat nevinovat din punct de vedere penal.

Anders Behring Breivik

Anders Behring Breivik

După ce i-au fost date jos cătuşele, Breivik a efectuat salutul nazist în faţa rudelor victimelor. Conform manifestului său, acest salut reprezintă „putere, onoare şi înfruntarea tiranilor marxişti din Europa”.

Îmbrăcat la costum, Breivik s-a prezentat drept „scriitor” şi le-a spus judecătorilor: „Nu recunosc acest tribunal”. „Recunosc faptele, dar nu recunosc vinovăţia din punct de vedere penal”, a spus Breivik.

Procesul în care Breivik este judecat pentru atacurile comise la Oslo şi pe insula Utoyea a început luni la ora 9.00 (10.00, ora României).

Prima zi a procesului va fi consacrată citirii acuzaţiilor şi declaraţilor preliminare ale procurorilor, Breivik fiind acuzat de „acte de terorism”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult