Acasa International Casa Albă: Regimul Bashar Al-Assad, pierde controlul asupra Siriei

Casa Albă: Regimul Bashar Al-Assad, pierde controlul asupra Siriei

scris de A.B.
11 afisari

Regimul Bashar Al-Assad este pe cale să piardă controlul asupra Siriei, lucru confirmat de confruntările armate din apropiere de Damasc şi de numărul din ce în ce mai mare al dezertărilor, apreciază Preşedinţia Statelor Unite. 

carney

foto: thegrio.com

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney, a invocat ca argument în primul rând numărul mare al dezertărilor membrilor de rang înalt ai regimului. „Regimul Bashar Al-Assad pierde treptat controlul asupra ţării”, a declarat Carney. Un general sirian şi doi colonei au dezertat luni, fugind în Turcia. În total, până acum, 13 generali sirieni au dezertat de la începutul violenţelor şi confruntărilor militare din Siria, în urmă cu 16 luni. „Din punctul nostru de vedere, tranziţia puterii în Siria trebuie să se realizeze fără Bashar al-Assad. Comunitatea internaţională trebuie să fie unită pentru a lucra la o tranziţie politică în Siria”, a subliniat Jay Carney.

1 comentariu

Romeo2110 27-06-2012 - 14:48

Rusia va pierde controlul asupra Siriei doar dupa al 3 lea razb mondial.
Poate fi vorba de cel mult o cosmetizare.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult