Smolensk. Bombă la bordul avionului lui Kaczynski? | Ziua Veche
Acasa InternationalExterne “Accidentul” de la Smolensk. Bombă la bordul avionului lui Kaczynski?

“Accidentul” de la Smolensk. Bombă la bordul avionului lui Kaczynski?

scris de M.A.
8 afisari

Bombă la bordul avionului lui Kaczynski? Experţii polonezi au găsit urme de explozivi pe epava avionului prezidenţial polonez care s-a prăbuşit în aprilie 2010 la aterizarea pe aeroportul Smolensk din Rusia, scrie cotidianului polonez Rzeczpospolita.

“Accidentul” de la Smolensk. Bombă la bordul avionului lui Kaczynski?

“Accidentul” de la Smolensk. Bombă la bordul avionului lui Kaczynski?

‘Testele au confirmat prezenţa unor urme de TNT şi de nitroglicerină pe 30 de scaune. Aceste substanţe au mai fost descoperite şi pe joncţiunea carlingii cu o aripă’, mai scrie cotidianul polonez. Unii experţi au emis ipoteza că aceste urme de explozivi ar putea proveni de la obuze neexplodate rămase în regiunea Smolensk /vestul Rusiei/ din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, transmite Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului militar polonez care supervizează ancheta asupra catastrofei aeriene de la Smolensk, Zbigniew Rzepa, a refuzat să comenteze informaţiile publicate marţi, precizând că Parchetul va face o declaraţie în cursul zilei.

Avionul de producţie rusească Tupolev 154, care transporta pe data de 10 aprilie delegaţia poloneză ce urma să asiste la comemorarea a 70 de ani de la masacrul de la Katyn, s-a prăbuşit în timp ce încerca să aterizeze în condiţii de ceaţă densă lângă aeroportul din Smolensk, preşedintele Lech Kaczynski şi celelalte 95 de persoane aflate la bord pierzându-şi viaţa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult