Acasa InternationalExterne “Cap de femeie”, furat la Atena

“Cap de femeie”, furat la Atena

scris de M.A.
9 afisari

Tabloul „Cap de femeie”, pictat de Pablo Picasso, a fost furat în noaptea de duminică spre luni de la Galeria Naţională din Atena de persoane necunoscute, informează cotidianul spaniol El Pais.

Picasso furat la Atena (ekathimerini.com)

Picasso furat la Atena (foto: ekathimerini.com)

Este vorba de un ulei de 56/40 centimetri realizat de Picasso în 1939. Hoţii au mai furat încă două lucrări – una a unui „pictor olandez” şi una de „valoare redusă” – şi au abandonat în grădină o altă lucrare, pe care poliţia a găsit-o la scurt timp după aceea, potrivit ziarului To Vima, citat de Moldpres.

La ora locală 02.52 a sunat alarma. Atunci, un gardian s-a deplasat la faţa locului şi a văzut un bărbat ieşind în fugă din clădire. Paznicul a observat în acel moment dispariţia tablourilor şi a alertat poliţia.

Galeria Naţională din Atena expune în special artă greacă din secolele XIX şi XX, dar duminică tocmai se încheiase o expoziţie de lucrări ale unor maeştri europeni care cuprindea numeroase desene şi picturi ale unor autori precum Dürer şi Rembrandt.

1 comentariu

ciufulici 10-01-2012 - 03:30

din fericire nu au reusit sa fure si autoportretul Carul cu Bou al vestitului pictor japonez Hu Ciu Tzi care isi muia pensulele in nas ca sa tina mai bine vopseaua

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult