Acasa InternationalExterne “Doomsday plane” – Noul Air Force One al lui Obama VIDEO

“Doomsday plane” – Noul Air Force One al lui Obama VIDEO

scris de M.A.
4 afisari

Preşedintele SUA, Barack Obama, are un nou avion, capabil să-l protejeze atât de meteoriţi, cât şi de o explozie nucleară, după cum susţine presa americană.

Doomsday plane - Air Force One

Doomsday plane - Air Force One

Noul Air Force One, ale cărui costuri se cifrează la 223 milioane de dolari, dispune de sisteme de siguranţă capabile să asigure protecţie maximă primului om în stat, transmite Moldpres. „Avionul apocalipsei” (Doomsday plane), aşa cum este denumit de constructori, este capabil să se ridice în aer doar în câteva minute. În corpul aeronavei este implantat un scut special, cu puls electromagnetic, ce ar putea fi folosit în caz de război nuclear sau în cazul unor ameninţări ce ar putea veni din spaţiul cosmic.

În ciuda dimensiunilor uriaşe, aeronava Boeing 747 modificată, dotată cu o mulţime de echipamente moderne pentru a face faţă unor situaţii excepţionale, ajunge la o viteză de aproape o mie kilometri pe oră.

Pasagerilor de la bordul său le este accesibilă orice legătură cu solul şi cu echipajele submarinelor SUA. „Daţi-ne numărul de telefon al oricărei persoane de pe glob şi noi vom face legătura cu ea indiferent dacă e zi sau noapte”, asigură sergentul Joe Stuart. Avionul şi echipajul (ce a beneficiat de o pregătire specială) se află la ordinele preşedintelui 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână, 365 zile pe an, afirmă căpitanul Scott Ryder, într-o intervenţie la ABC News.

1 comentariu

Ciu Huhu 09-06-2011 - 15:26

HA HA HA HA, buna gluma, ha ha ha ha!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult