Acasa InternationalExterne “Gaddafi se va sinucide ca Hitler!”. Ben Laden destabilizatorul (Video)

“Gaddafi se va sinucide ca Hitler!”. Ben Laden destabilizatorul (Video)

scris de Adrian Pătruscă
1 afisari

“Conducătorul” pierde oraş după oraş. Potrivit matorilor citaţi de Le Figaro, în localitatea Zouara, la 120 de kilometri vest de Tripoli, nu mai există picior de militar sau poliţist. Gaddafi l-a acuzat pe Ben Laden că destabilizează ţara.

Gaddafi se va sinucide ca Hitler

Oraşul ar fi controlat de “comitete populare” înarmate.

Benghazi s-a proclamat şi el “oraş liber”, iar armata a trecut de partea insurgenţilor.

Martori citaţi de The Guardian spun că şi coasta estică, de la graniţa egipteană până la Tobruk ar fi controlată de oponenţi.

Pe de altă parte, adjunctul ministrului de Externe libian i-a informat pe ambasadorii din ţările UE că la Derna şi Al-Baida, alte oraşe scăpate de sub controlul regimului, Al-Qaida ar fi înfiinţat două “emirate”. Organizaţia lui Ben Laden ar plănui să talibanizeze Libia, după modelul afgan,

Gaddafi s-a adresat poporului prin intermediul televiziunii, vorbind la telefon, fără să apară. El l-a acuzat pe Ben Laden că s-ar afla în spatele mişcărilor de contestare şi i-a întrebat pe libieni: „Vreţi să-i puneţi în braţe lui Ben Laden infrastructurile pe care le-am construit?” Gaddafi s-a lansat într-o diatribă la adresa grupării islamiste care le-ar fi „spălat creierele tinerilor”.  Manifestanţii ar fi luat pilule care i-ar fi împins să săvârşească „acte animalice”. El a făcut apel la părinţi să îi împiedice pe „copiii lor drogaţi să ia armele”. „Constituţia e clară: luaţi-le armele!”

Ciadul ar fi trimis trupe speciale pentru a sprijini regimul de la Tripoli. Potrivit site-ului Tchadactuel, care de obicei are surse bine informate, apropiate palatului prezindenţial din N’Djamena, preşedintele Idriss Déby personal ar fi ordonat desfăşurarea trupelor. Martori din Benghazi confirmă sosirea trupelor ciadiene.

Sudanul a refuzat să trimită trupe în sprijinul actalei puteri libiene.

Două fete ale fostului şef al protocolului lui Gaddafi, Nouri  El-Mismari, aflat în exil în Franţa, au fost ridicate de pe stradă la Tripoli de către oamenii regimului şi duse la televiziune pentru a dezminţi afirmaţii făcute de tatăl lor.

Unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori al lui Gaddafi, Ahmed Gaddaf al-Dam, a defectat în semn de protest faţă de reprimarea sângeroasă a opozanţilor regimului, potrivit unui comunicat  al acestuia. Al-Dam, văr al lui Gaddafi, era în primul cerc al celor cu care colonelul lucra direct şi răspundea de relaţiile Libiei cu Egiptul.

Potrivit ministrului demisionar al Justiţiei, Mustafa Abdel Jalil, Muammar Gaddafi se va sinucide. “Va face ca Hitler!”, a declarat el pentru revista suedeză Expressen.

Cadavre aruncate într-o groapă comună şi 130 soldaţi executaţi

Cadavrele a sute de manifestanţi anti-Gaddafi găsite într-o groapă comună sunt înhumate pe o plajă din Tripoli, arată imagini publicate pe internet. O altă întregistrare video arată cadavrele a circa 130 de militari cu mâinile legate la spate.

Soldaţii au fost executaţi la al-Baida, în apropiere de oraşul Benghazi, din estul ţării.

Federaţia Internaţională pentru Drepturile Omului (IFHR) a anunţat că militarii libieni au fost executaţi pentru că au refuzat să deschidă focul asupra manifestanţilor antiguvernamentali.

Informaţiile intervin în condiţiile în care din ce în ce mai mulţi militari par să refuze să respecte ordinele liderului libian Muammar Gaddafi.

Localnicii din Benghazi, oraş libian controlat de protestatari, i-au întâmpinat cu urale pe primii jurnalişti străini care au intrat în oraş, relatează CNN. S-au auzit focuri de armă, dar numai în semn de celebrare.

„Când ne-au văzut, au explodat în urale şi aplauze. Oamenii spuneau ‘Mulţumesc’ în engleză”, a povestit Ben Wedeman de la CNN, citat de realitatea.net.

Bărbaţi în jur de 20 de ani păzesc oraşul înarmaţi până în dinţi. „Sunt entuziaşti, sunt dedicaţi apărării oraşului. Însă nu au ceea ce au forţele lui Gaddafi: tancuri, avioane, nave de război”, a subliniat corespondentul CNN.

10 comentarii

Morkova Vesela 24-02-2011 - 14:04

Adevarul sigur este ca Huhu se va sinucide, dar nu imediat, ci cand Udrea ajunge presedinte. Cu ciorapi de dama indesati pe gat.

Spiridon 24-02-2011 - 14:10

Da, dar rezista el pana atunci?

Huhu Ciu 24-02-2011 - 18:04

Dictatorul chior chel betiv din dealul Treicoceni se va sinucide la fel ca Hitler si Gadafi!

In Romania e necesara o revolutie!

caramache 24-02-2011 - 14:42

Dar conducatorul nostru, Capetano, ce va face cand va iesi lumea in strada ? Va fugi cu Ileana peste mari si tari ?

Huhu Ciu 24-02-2011 - 18:05

PDL este cancerul Romaniei!

george 24-02-2011 - 19:37

Da ai dreptate Huhu Ciu..PSD este cancerul Romanie si tu clovnul forumumilor…..

Huhu Ciu 24-02-2011 - 19:57

Da jegosule spurcat George, securist-pedelist-comunist-portocaliu, am dreptate: PDL este CANCERUL Romaniei !!!

Spiridon 25-02-2011 - 00:25

Mai spurcaciune, du-te bai in cracii matii d-aicea, boule!

Huhu Ciu 25-02-2011 - 09:09

Handicapatule mintal Spiridon portocaliu acesta-i adevarul: PDL ESTE CANCERUL ROMANIEI, la fel si voi retardatilor portocalii!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult