Acasa InternationalExterne “Prietena Europei”: China ajută economic Ungaria

“Prietena Europei”: China ajută economic Ungaria

scris de M.A.
1 afisari

Premierul chinez, Wen Jiabao, a deschis China drept prietena Europei, într-un moment de cumpănă.

Premierul Wen Jiabao in Ungaria

Premierul Wen Jiabao in Ungaria

În acest context, premierul chinez a făcut referire la recenta vizită în Ungaria şi la înţelegerile la care s-a ajuns în cadrul acesteia.”Înainte de a veni în Marea Britanie am fost în Ungaria. Am ajuns la o înţelegere cu partea ungară potrivit căreia guvernul chinez va cumpăra o parte din obligaţiunile statului ungar. Am făcut acest lucru pentru Ungaria care se află în dificultate şi, dacă va fi nevoie, vom face la fel şi pentru alte state europene”, a declarat Wen Jiabao, potrivit Radio România Actualităţi.

„Când mai multe state europene au fost afectate de criza datoriilor publice, China a crescut achiziţionarea de obligaţiuni guvernamentale. Cred că asta arată încrederea pe care o avem în economiile europene şi în economia din zona euro per ansamblu”, a afirmat Wen Jiabao, citat de BBC.

Potrivit BBC, în ultima perioadă, China ar fi schimbat sume din rezerverele sale valutare în euro şi alte monezi de circulaţie internaţională.

După ce China a surclasat Japonia, devenind a doua economie mondială, multe companii europene caută să atragă investitori chinezi, în timp ce achiziţiile chineze din Europa s-au înmulţit şi ele.

În ceea ce priveşte relaţiile economice dintre China şi Marea Britanie, premierul Wen Jiabao a afirmat că speră să promoveze mai multe produse din Regatul Unit în ţara sa.

Este de aşteptate ca în cursul vizitei să se semneze acorduri comericiale în valoare de un miliard de lire sterline.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult