Acasa InternationalExterne “Putin, bilant, 10 ani” – cartea lui Boris Nemtov, confiscata pentru caracterul “extremist”

“Putin, bilant, 10 ani” – cartea lui Boris Nemtov, confiscata pentru caracterul “extremist”

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

.Mii de exemplare ale unei carti scrise de opozantul liberal rus Boris Nemtov despre omul forte al Rusiei, premierul Vladimir Putin, au fost confiscate de politie, care a invocat caracterul „extremist” al continutului cartii, a indicat miercuri partidul politicianului liberal.


„Am expediat carti cu trenul si in momentul in care erau incarcate intr-o masina, ele au fost confiscate” de politie, a precizat purtatorul de cuvant al partidului Solidaritatea, Olga Shorina, potrivit Interfax, citata de Agerpres. Potrivit politistilor din Murmansk, care au confiscat exemplarele in acest oras-port din nordul extrem al Rusiei, cartea „Putin, bilant, 10 ani” contine „literatura extremista”, a indicat Olga Shorina. Doua persoane care au transportat cartile de la tren la masina au fost interogate de reprezentanti ai Ministerului de Interne in aceasta regiune, potrivit aceleiasi surse. Boris Nemtov, fost vicepremier al lui Boris Eltin intre anii 1997-98 si care reprezenta generatia tinerilor reformatori in anii 1990, a trecut in opozitie si a devenit foarte critic fata de premierul Vladimir Putin.


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult