Acasa InternationalExterne „Acțiuni ostile” – Doi turiști americani vor fi judecați ȋn Coreea de Nord

„Acțiuni ostile” – Doi turiști americani vor fi judecați ȋn Coreea de Nord

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Agenția nord-coreeanǎ KCNA  a anunțat cǎ doi turişti americani arestaţi în aprilie în Coreea de Nord urmează să fie judecaţi pentru mai multe capete de acuzare.

„Acțiuni ostile” - Doi turiști americani vor fi judecați ȋn Coreea de Nord (foto: huffingtonpost.co.uk)

Doi turişti americani urmează să fie judecaţi în Coreea de Nord pentru „acţiuni ostile” Suspiciunile privind comiterea unor „acţiuni ostile” de către Matthew Miller Todd şi Jeffrey Edward Fowle au fost confirmate cu dovezi şi mărturiile lor, conform informațiilor KCNA, transmise de mediafax. „Organismul însărcinat în acest sens îşi continuă ancheta şi efectuează pregătiri pentru a-i prezenta în faţa unui tribunal în baza capetelor de acuzţia confirmate”, a adăugat agenţia.

Jeffrey Edwards Fowle a intrat pe teritoriul nord-coreean la 29 aprilie şi a fost arestat la scurt timp după aceea pentru că a lăsat o biblie la hotel, potrivit autorităţilor. El ar fi încălcat în acest fel condiţiile acordării vizei. Matthew Todd Miller, în vârstă de 24 de ani, a fost arestat tot în aprilie, după ce şi-a rupt viza şi a cerut azil politic în această dinastie stalinistă.

Trei americani sunt deţinuţi în total în Coreea de Nord. Al treilea este Kenneth Bae, un american de origine coreeană arestat în 2012 şi condimat la 15 ani de închisoare pentru că a încercat, potrivit justiţiei nord-coreene să răstoarne regimul. Potrivit guvernului de la Phenian, Kenneth Bae este un creştin evanghelist trimis în China în perioada 2006-2012 cu scopul de a crea „baze ale unui complot”.

Eforturile depuse de către SUA pentru a obţine eliberarea lui Kenneth Bae, trimis într-un lagăr după ce a fost spitalizat timp de mai multe luni, au eşuat până în prezent. Washingtonul a publicat în mai un nou avertisment adresat cetăţenilor americani, recomandându-le să evite orice călătorie în Coreea de Nord şi subliniind că inclusiv un sejur organizat de către un operator turistic nu poate împiedica o arestare arbitrară.

În 2013, un veteran din Războiul Coreei (1950-1953), Merrill Newman, în vârstă de 85 de ani, a fost deţinut timp de peste o lună pentru că a pus întrebări despre veterani nord-coreeani, în pofida faptului că se afla în această ţară într-un voiaj organizat. SUA nu întreţin relaţii diplomatice cu Coreea de Nord Ambasada Suediei la Phenian propune servicii consulare turiştilor americani în cazul în care se îmbolnăvesc, sunt arestaţi sau în caz de deces.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult