Acasa InternationalExterne Hamas: Armistiţiu pentru încetarea violenţelor în Fâşia Gaza

Hamas: Armistiţiu pentru încetarea violenţelor în Fâşia Gaza

scris de A.B.
8 afisari

Ramura militarizată a Hamas, Brigăzile Ezzedine al-Qassam, a anunţat că va accepta un armistiţiu cu Israelul negociat de Egipt, după trei zile de violenţe în Făşia Gaza şi împrejurimile sale.  

gaza

foto: inconstantin.ro

„Ca reacţie la eforturile egiptene de a opri atacurile împotriva poporului nostru, noi Brigăzile al-Qassam şi toate facţiunile rezistenţei, declarăm angajamentul de a înceta această serie de confruntări în momentul în care Israelul se angajează să înceteze crimele”, a declarat organizaţia într-un comunicat.  Acest comunicat vine în urma unei confruntări armate care s-a soldat cu moartea a opt palestinieni din Gaza în ultimele trei zile în urma raidurilor aeriene israeliene ca represalii pentru zeci de rachete lansate asupra teritoriului israelian ce au provocat patru răniţi. Brigăzile Ezzedine al-Qassam au declarat că au lansat 96 de rachete şi nouă obuze în direcţia Israelului în timpul acestei izbucniri de violenţe. În ultimele luni, Hamas a avut un armistiţiu de facto cu Israelul, rămânând în afara ostilităţilor altor facţiuni armate din Gaza, precum Jihadul islamic şi armata israeliană. „Confruntările noastre un inamicul au rămas la un nivel minim al ripostei. Acesta este un mesaj pe care liderii (israelieni) trebuie să-l înţeleagă perfect”, a avertizat ramura militarizată a Hamas într-un comunicat.

2 comentarii

tomi 23-06-2012 - 01:06

Au dat de dracu si nu mai au unde sa se ascunda javrele de araboi si acum cersesc mila.

urbos 23-06-2012 - 05:07

Pardon, la cuptor.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult