Acasa InternationalExterne 13 persoane spitalizate în urma unor turbulenţe în timpul unui zbor

13 persoane spitalizate în urma unor turbulenţe în timpul unui zbor

scris de C.P.
209 Afisari

13 pasageri ai unui zbor cu plecare din Sydney, Australia, au fost spitalizaţi după ce avionul în care se aflau, cu destinaţia Santiago de Chile şi escală la Auckland, Noua Zeelandă, a suferit luni un „incident tehnic” ce a provocat turbulenţe puternice, au anunţat serviciile de urgenţă şi compania aeriană LATAM, transmit AFP şi Reuters.

Zborul LA800 „a suferit un incident tehnic în timpul călătoriei, care a provocat o mişcare puternică. Aeronava a aterizat, după cum era prevăzut, pe aeroportul din Auckland”, potrivit companiei LATAM, cu sediul în Chile.

Cursa LATAM Airlines LA800, un Boeing 787-9 Dreamliner, a aterizat pe aeroportul din Auckland conform programului, luni după-amiază (ora locală), potrivit FlightAware.

În mod normal, zborul face escală în Auckland în drumul său spre Santiago de Chile.

Serviciile de urgenţă au precizat că au fost alertate în jurul orei locale 16:00 (03:00 GMT) şi au intervenit la aeroport cu cinci ambulanţe.

„Echipajele noastre de ambulanţă au evaluat şi au tratat aproximativ 50 de pacienţi, dintre care unul se afla în stare gravă”, a declarat Gerard Campbell de la Ambulanţa Hato Hone St John din Noua Zeelandă, adăugând că 13 persoane au fost transportate la spital.

Un purtător de cuvânt din cadrul serviciului de ambulanţă a confirmat pentru Reuters că un pacient se află în stare gravă, iar restul victimelor au suferit răni uşoare până la moderate.

O pasageră citată de NZ Herald a declarat că în timpul zborului a avut loc o „mică cădere rapidă”.

Boeing şi LATAM nu au răspuns imediat la solicitările Reuters de a oferi detalii privind cauza şi natura incidentului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS