Acasa InternationalExterne Siria ar fi putut lupta cu armament de fabricaţie nord-coreeană

Siria ar fi putut lupta cu armament de fabricaţie nord-coreeană

scris de Laurentiu Banches
9 afisari

Coreea de Nord ar fi încercat în primăvăra acestui an, în luna mai, să trimită piese pentru rachete balistice Siriei, încălcând embargoul ONU.

Siria ar fi putut lupta cu armament de fabricaţie nord-coreeană

Conform informaţiilor publicate de cunoscutul cotidian japonez Asahi Shimbun, care citează diplomaţi ce au avut acces la un raport clasificat al ONU, autorităţile sud-coreene au descoperit în perioada respectivă la bordul unui cargo ce naviga sub pavilion chinez 535 de piese cilindrice care puteau servi, în mod vizibil, la fabricarea de rachete. Autorităţile de la Seul au anunţat această descoperire în iunie comitetului ONU care se ocupă de aplicarea sancţiunilor împotriva regimului de la Phenian, organizaţia trimiţând atunci experţi în Coreea de Sud.

Agenţia Kyodo a relatat, la rândul său, că încărcătura era destinată unei companii siriene care are legături cu Coreea de Nord. Cilindrii din grafit au fost descoperiţi la bordul navei Xin Yan Tai, propietatea unui armator din Shanghai, în portul sud-coreean Busan. Potrivit mediafax, la 21 septembrie, purtătorul de cuvânt al premierului irakian a anunţat că Irakul a interzis unui avion nord-coreean să survoleze teritoriul său pentru a merge în Siria de teamă că aparatul ar putea transporta arme pentru regimul lui Bashar al-Assad.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult