Acasa InternationalExterne Siria – pregǎtitǎ sǎ riposteze unor eventuale atacuri

Siria – pregǎtitǎ sǎ riposteze unor eventuale atacuri

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Siria se aşteaptă la o acţiune occidentală împotriva teritoriului său „în orice moment”, a declarat un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor siriene de securitate.

Siria - pregǎtitǎ sǎ riposteze unor eventuale atacuri (foto: news.com.au)

„Ne aşteptăm la o agresiune în orice moment şi suntem pregătiţi să ripostăm tot în orice moment”, a subliniat acest oficial, potrivit AFP, după ce experţi ONU însărcinaţi să ancheteze acuzaţii cu privire la atacuri chimice au părăsit Siria sâmbătă dimineaţa. „Ne vom apăra poporul şi patria cu toate capacităţile”, a adăugat el, afirmând că „această agresiune (occidentală) nejustificată nu (va avea loc) fără o ripostă”. „Opinia publică este împotriva” Statelor Unite şi ţărilor occidentale care vor să efectueze un atac militar împotriva Siriei, a continuat acesta.

François Hollande, care a „evocat hotărârea Franţei de a reacţiona şi a nu lăsa aceste crime nepedepsite”, a „simţit aceeaşi hotărâre de partea lui Obama”, a adăugat această sursă. Cei doi preşedinţi au discutat anterior la telefon pe 25 august despre „răspunsuri” faţă de atacul chimic comis cu patru zile înainte, la periferia Damascului, soldat cu 1.429 de morţi, inclusiv 426 de copii, potrivit Guvernului american.

Susţinătorii atacului străin apără „o cauză rea, care nu are nimic a face nici cu morala şi nci cu dreptul internaţional. Este vorba despre o agresiune internaţională nejustificată”, a continuat sursa citată. Potrivit mediafax, SUA şi Franţa se pregătesc pentru un atac limitat împotriva regimului sirian, acuzat că a ucis peste 400 de copii şi peste 1.000 de adulţi cu gaze toxice.

41 comentarii

Tache 31-08-2013 - 18:58

Politica brutala colonialista a tarilor occidentale devine din ce in ce mai greu de aplicat, datorita Trezirii Politice Globale, spune Zbigniew Brzezinski.

“Given the contemporary reality of what I have called in my writings ‘Global Political Awakening,’ a policy of force based primarily on Western and in some cases former colonial powers does not seem to me a very promising avenue to an eventual solution to the regional problem,” said Brzezinski, referring to the situation in Syria.

http://rinf.com/alt-news/breaking-news/brzezinski-global-political-awakening-making-syrian-war-difficult/64002/

Europeanuul 31-08-2013 - 19:07

Brezinski imbatrineste (oamenii batrini si copii mici au probleme cu logica). Lumea libera nu poate sta cu mainile in sin si sa priveasca cum acolo, o gasca de criminali, oprima si omoara pe toti cei care-si doresc libertate si nu li se supun !

digital 31-08-2013 - 19:42

despre a cui libertate vorbești mă zglobiule, de parcă nu sunt tot oameni și-ntr-o tabără și-n cealaltă sau ai noștri sunt mai democrați ca ai voștri?!
hai că măkăni a insuficiență retardă!

Europeanuul 31-08-2013 - 19:57

zglobiu e tac’tu, mai oltene. Om de neam prost! Libertate este atunci cand taberele rezideaza cu schimbul (in urma alegerilor corecte la urne), atunci cand domneste statul de drept si atunci cand libertatile individuale sint respectate si promovate. In Siria rezideaza gasca familiei Al Assad (in a doua generatie). Cu tancul si cu patul armei.

Tache 31-08-2013 - 20:08

In ciuda amenintarilor la adresa natiunii siriene si a guvernului sau, aceasta tara refuza sa devina colonie occidentala. Dorintele Israelului trebuie ignorate. Israelul vrea ceea ce vrea, indiferent de costuri pentru altii, atata timp cat pe ei nu-i costa nimic.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 31-08-2013 - 20:12

PRO’sTache,

De data asta ERETZ ISRAEL , prefera regimul Assad, tu de bow ce esti, intelegi INVERS !

digital 31-08-2013 - 20:12

ce alegeri corecte măscăriciule!
unde vezi tu corectitudinea și libertatea mă boule, când de fiecare parte se luptă cu armele pentru impunerea corectitudinii!
hahaha!ce retardeală te cuprinde, cumva de la merkălița?!

digital 31-08-2013 - 20:15

– – प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD
31-08-2013 at 20:1
o preferă pă mătta mă zbanghiule, habar n-ai dacă-i iese lu assad v-ați lins pe bot de zăcămintele de gaze din platoul Mediteranean!
și sunt numai vreo 500 de miliarde de metri cubi!
hahaha!

Europeanuul 31-08-2013 - 20:18

Tache, sirienii lupta pentru respectarea libertatilor lor individuale si a statului de drept.

Nu mai pune nimeni botul la placa zgariata a dictatorilor – cu pericolul evreilor si al imperialistilor americani. Astazi, oameni din toate colturile lumii, inclusiv cei din lumea araba, isi doresc respectarea libertatilor individuale si a statului de drept (intr-un cuvint spus: libertate).

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 31-08-2013 - 20:20

De Menthule, ai uitat un amanunt, insignifiant,
Aia , nu sant rromanasi , nu se vand pe 5%,
Nu se fura pe fata si pe dos !
Neam de skursori din clisura BALLkanica !

digital 31-08-2013 - 20:26

normal mă bovină karpatekă, nu pe cinci % , ce sunt proști?!
dar pe one hundred percent, ce zici, s-ar vinde?!
zi-i mă țighane!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 31-08-2013 - 20:32

mey, skursura, ca dau tzara pe 5%, o simtim pe nivelul de trai,

Dar si aia o FURATI !

Neam de TALHARI , KOORWETE di

hotzi !

Tache 31-08-2013 - 20:52

@ Europeanuul

Rebelii sirieni NU „lupta pentru respectarea libertatilor lor individuale si a statului de drept.” Ei sunt mercenari mancatori de inima si ficat de om si lupta pentru bani. Comandantii lor, dupa ce au fost mituiti cu mari sume de bani, au fugit de pe campul de lupta.

In ceea ce priveste democratia, uita-te la ce s-a intamplat in Libia. La presiunea copiilor lui si a tineretului libian, Gadafi a inceput occidentalizarea Libiei si democratizarea ei. Care a fost rezultatul ? Slabirea Libiei, slabirea statului si transformarea in colonie occidentala, dupa un razboi sangeros si devastator. Acum in Libia este iadul pe pamant.

salut 31-08-2013 - 21:11

@ Tache

Taman imbecilului ala de „Europeanul” te-ai gasit sa-i explici? Ala e in stare sa creada in sania lui Mos Craciun, „ca asa a zis la TV” .

Europeanuul 31-08-2013 - 22:00

@Tache,

Popoarele musulmane sint ramase in urma, in unele tari pe acolo domneste inca organizarea sociala tribala, se confrunta cu saracie, fundamentalism religios, etc, altele sint conduse de dictatori, militari, lideri religiosi, clanuri criminale, etc. Chiar daca numarul oamenilor (educati) care isi ceri libertatile individuale este in crestere, drumul lor spre democratie este lung (perioada de tranzitie va dura o generatie, doua, modern izarea nu se poate face peste noapte).

Important este ca aspiratia la libertate prinde radacini si in lumea araba.

Tache 31-08-2013 - 22:23

@ Europeanuul

Ai dreptate ! De aceea sunt imperios necesare bombardarea si ocuparea, de catre armatele rusa, chineza si iraniana, a Arabiei Saudite, Qatarului, Bahreinului si Kuweitului.

Europeanuul 31-08-2013 - 22:32

Armata rusa si armata chineza nu este agreata de populatia care aspira la libertate. Arborele democratiei se usuca pe unde pune armata rusa cizma (armata rusa nu respecta valori democratice, in Rusia nu este democratie).

Europeanuul 31-08-2013 - 22:39

@ Tache

Armata rusa si chineza nu cred ca va fi bine primita de popu.latia araba care aspira la democratie. De obicei, arborele democratiei se usuca pe unde calca armata rusa cu cizma. Rusia nu este o democratie, armata rusa (spre deosebire de armata americana) nu respecta valorile democratice.

Tache 31-08-2013 - 22:47

@ Europeanuul

Da, gloantele americane sunt mai dulci cand le inghiti, bombele americane sunt mai sexy si mai chirurgicale, asa ca au castigat detasat in preferintele victimelor.

urbos 31-08-2013 - 20:34

Dumnezeule in ce hal poate sa mestece fecale, mancatorul asta de fecale. Si cu limba de lemn.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 31-08-2013 - 20:38

Nu te alarma, kaprofagule!

Nimeni nu te intrece la CIUGULIT RECTAL !

digital 31-08-2013 - 21:06

e o ”cocotă” cu fițe de Europa!

urbos 31-08-2013 - 21:08

Vorbeste ca Ceausescu, mori de ras.

urbos 31-08-2013 - 20:13

Dar cand vine vorba de ji danime, de scarbele ji danesti care omoara non stop femei si copii, cand facatura aia de stat numit Izdraiel practica asasinatul politic, epurarea etnica, terorismul de stat, raptul teritorial, tacem malc, nu ne mai scandalizam. Hai sictir mancatorule de fecale, ca tu n-ai voie sa guiti ma despre asa ceva.
Assad e o lepra si-un criminal, insa o interventie pe baza de minciuni, nu poate fi legitima, chiar daca ar fi fost in alte conditii legitimata de cerinta rebelilor. Asta arata ca SUA ar interveni nicidecum pentru apararea vreunor principii democratice, ci din contra!
Mars la spanzuratoare!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 31-08-2013 - 20:23

…Erai in REGIM PAUSAL derekt im Quiz. DO. loantza

Bantuita de caini a metty!

Europeanuul 31-08-2013 - 22:17

desigur, actiunile talibanilor, schilodirea si maltratarea femeilor si a populatiei afgane a fost legitima. Interventiile criminalului Saddam si schilodirea opozantilor kurzi si seiti au fost actiuni legitime. Interventiile mullahilor si a sarlatanilor imbecili cu turbane sint legitime. Oprimarea studentilor si a tineretului in Iran este o actiune legitima. Mananci rahat cu polonicu… ura ta fata de evrei te-a facut varza 😉

Europeanuul 31-08-2013 - 22:25

Desigur, comprtamentul si atitudinea talibanilor (schilodirea femeilor si a popu.latiei afgane) a fost exemplara, demna de laudat. Interventiile mullahilor si a sarlatanilor imbecili cu turbane (oprimarea tineretului si a studentilor iranieni) sint legitime. Interventiile lui Saddam, schilodirea si exterminarea opozantilor kurzi si seiti au fost si ele legitime (evreii sint de vina) Saracul de tine, ura ta fata de evrei te-a facut varza!

urbos 31-08-2013 - 22:48

Ce-ai ba sifiliticule, eu iti zic de ce fac ji danii tai imputiti in Ji dania si tu imi zici de Afganistan si Irak? Du-te ma urdoare la balamuc.

urbos 31-08-2013 - 22:50

Apoi, in Afganistan s-a intrat, in Irak s-a intrat, in Ji dania blestemata nu. Sobolane.

salut 31-08-2013 - 23:26

Ma bou „european”, de curand am vazut publicat numarul victimelor violentei din Irak-ul „eliberat”: De la inceputul anului pana in momementul numararii (mai putin de 8 luni) erau 3700. In ziua respectiva, in Bagdad pocnisera vreo 43 si fusesera schiloditi vreo 160. Saddam cu ai lui nu a reusit asa performanta in 25 de ani de dictatura. Atunci, despre ce vorbeLesti tu acolo? Doar iti place sa mananci kkt, asa-i?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 31-08-2013 - 19:09

kkt, daqa nu e de la iran-press!

Nici o VAL. daca nu e avizata de icoja!

Tache 31-08-2013 - 20:03

Na, ca sa-ti fac pe plac.

Top Iranian commander says attacking Syria will burn Israel down

http://presstv.com/detail/2013/08/29/321084/any-syria-attack-sets-israel-on-fire/

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 31-08-2013 - 20:08

Asa da PRO’sTache, ayatolahu nu minte, si la ei , fiind siitzi, (nu pahstuni),la ei carevasazica , Ha ARAB BABAURA e TOTALA !

Tache 31-08-2013 - 20:16

Asta este adevarata fata a democratiei de tip occidental

http://tinyurl.com/jvrlhwl

Europeanuul 31-08-2013 - 21:20

Iata adevarata fata a occidentului. Imaginile vorbesc 1000 de cuvinte…

ttp://www.youtube.com/watch?v=gCuPx9shWT0&list=PLE87165EF5834F779

ttp://vimeo.com/52302939

ttp://www.youtube.com/watch?v=Wp5g7xJGa6k

ttp://www.youtube.com/watch?v=KWTCpgCfWUM

ttp://vimeo.com/39557378

ttp://www.youtube.com/watch?v=cL6iPGI7m24

ttp://www.youtube.com/watch?v=fAeipkW0SpE

ttp://www.youtube.com/watch?v=0j3tnZi4Gug

ttp://www.youtube.com/watch?v=FO8FxEvNtBI

ttp://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=h5BAwwhTjVI

samd

Tache 31-08-2013 - 21:49

De aproape 200 de ani romanii stiu ca democratia NU este pentru catei. Democratia este doar pentru dulai. Ceea ce prezinti tu a fost construit cu bani furati si din Romania.

Tache 31-08-2013 - 21:55

Interesant ca al doilea link este din Chicago, unde primar este psihopatul evreu Rahm Emmanuel. Se zvoneste insistent pe internet ca se pregateste un atac terorist in Chicago, probabil nuclear, de tip steag fals, ca pretext pentru invadarea Iranului.

http://www.nbcchicago.com/news/local/Chicago-Marathon-Tightens-Security-In-Wake-of-Boston-Bombings-221662011.html

Tache 31-08-2013 - 22:44

Apropo de tehnologie… S-a inventat dusul cu LED, care stabileste cat timp ai voie sa faci dus. Interesant ca toate tehnologiile astea sunt facute pentru a ingradi libertatea umana. Probabil acum este in faza de proiect dusul care iti da si un sut in fund, daca nu te-ai sapunit si nu te-ai clatit cu maximul de viteza.

http://intellihub.com/2013/08/29/led-shower-head-regulate-length-showers/

ValVerde 31-08-2013 - 23:27

Nu ba, dusul fara apa sa nu mai pierzi timpul cu prosoape si stersul pe la kur…

tomi 31-08-2013 - 22:11

Gata baietii, razboiul s-a terminat. Si ce este cel mai sanatos , este ca s- a terminat inainte de a incepe. Se pare ca bufonul negru de la Casa Alba a inteles la timp ca Vietnamul ar fi semanat cu un frumos concediu comparativ cu interventia intr-un infern viclean si deosenit de periculos din care putea iesi cu un morkov mare in kur si fara citeva zeci de avioane care desigur nu sint asa de bine pregatite sa faca fata rachetelor rusesti.

urbos 31-08-2013 - 22:55

„Bufonul negru”?
Vezi ca apare „europeanuul” acusica sa te certe ji dane pentru ca esti rasist ji dane. Ai sa vezi cum iese „europeanuul” din boscheti sa manance niste cacat si sa-ti zica vreo doua ji dane. Stai sa vezi cum apare. Imediat ji dane.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult