Acasa InternationalExterne UPDATE – 50 de morți în atacul armat din clubul de noapte din Orlando

UPDATE – 50 de morți în atacul armat din clubul de noapte din Orlando

scris de B.C.R
21 afisari

UPDATE – Cincizeci de persoane au fost ucise și 53 rănite duminică într-un club gay din Orlando, în statul Florida, în cel mai sângeros atac armat din istoria SUA, au anunțat autoritățile, care au deschis o anchetă pentru ‘terorism’, transmite AFP.

Bărbatul, care a deschis focul la întâmplare și care ar fi avut ‘simpatii’ pentru mișcarea islamistă, conform poliției federale (FBI), ar fi luat anterior ostatici clienți ai clubului de noapte, în momentul în care trupele speciale (SWAT) au dat asaltul.

Suspectul, care ar fi acționat singur, conform primelor indicii ale anchetei, a murit într-un schimb de focuri cu forțele de ordine.

Martorii au descris scene de oroare, cu victime care cădeau ca secerate și sânge peste tot. Clubul este unul extrem de frecventat.

Potrivit presei americane, suspectul ar fi Omar Seddique Mateen, un cetățean american de origine afgană născut în 1986 și care locuia la circa 200 de km sud-est de Orlando, în orașul Port Saint Lucie. El nu ar fi avut antecedente penale.

FBI l-a identificat, însă nu a vrut să anunțe încă oficial, așteptând să le prevină pe rudele tânărului.

Atacul „a făcut 50 de morți, pe lângă atacator”, iar „53 de persoane sunt spitalizate”, a anunțat primarul din Orlando, Buddy Dyer, într-o conferință de presă.

Aproximativ 20 de persoane au fost ucise în atacul armat care a avut loc la primele ore ale dimineții de duminică în clubul de noapte Pulse, pentru homosexuali, din Orlando, în statul american Florida, a anunțat șeful poliției locale, John Mina, potrivit DPA. El a precizat că, în total, 42 de persoane au fost transportate la spital.

atac armat orlandoSuspectul a fost găsit mort în club, având asupra sa două arme de foc și „un fel de dispozitiv”, a spus Mina într-o conferință de presă. Atacatorul a murit după schimbul de focuri cu polițiștii.
Nouă polițiști au fost implicați în schimbul de focuri cu atacatorul, unul dintre ei fiind rănit, a adăugat șeful poliției, potrivit Reuters.

El a precizat că atacul s-a transformat într-o luare de ostatici. „Aproape de ora 05.00 în această dimineață, a fost luată decizia de a-i salva pe ostaticii care erau în interior”, a spus Mina, precizând că intervenția poliției a dus la salvarea a cel puțin 30 de vieți.

Nu se știe deocamdată clar când au fost împușcate victimele de către atacator.
Poliția nu a dezvăluit deocamdată identitatea atacatorului și nu a precizat posibilele motive ale gestului acestuia, însă unii oficiali au descris atacul ca fiind „un incident terorist intern”, potrivit șerifului din ținutul Orange, Jerry Demings.

Pe de altă parte, potrivit FBI, suspectul ar fi putut avea ‘o înclinație’ pentru terorismul islamist, transmite AFP.

„Avem indicii (care lasă să se înțeleagă faptul) că acest individ ar fi avut simpatii pentru această ideologie, însă nu putem afirma acest lucru cu certitudine”, a explicat Ron Harper, agent special al FBI.

Biroul Federal de Investigații a deschis de altfel o anchetă pentru „act de terorism”. Un oficial citat de Reuters a spus de asemenea că autoritățile americane investighează dacă atacatorul era un „lup singuratic”.
Violențele comise prin folosirea de arme de foc sunt aproape zilnice în SUA. De la începutul anului, s-au înregistrat peste 5.800 de morți în atacuri cu armă în SUA și peste 23.000 de incidente în care au fost folosite arme de foc.

Autorul atacului armat dintr-un club de noapte din Florida este mort (poliția)

Autorul atacului armat dintr-un club de noapte din Orlando, Florida, frecventat de homosexuali, este mort, a anunțat duminică poliția pe contul său de Twitter, relatează AFP, Reuters și DPA.
„Atacul armat de la Pulse: persoana care a tras în club a murit”, a postat poliția pe contul său de Twitter, la circa patru ore după începerea atacului. Potrivit Reuters, autorul atacului armat a fost găsit mort în interiorul clubului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult