Acasa InternationalExterne 200 de milioane de arme de foc în casele americanilor

200 de milioane de arme de foc în casele americanilor

scris de M.A.
3 afisari

Cel puţin 200 de milioane de arme de foc există pe teritoriul Statelor Unite, la o populaţie de peste 300 de milioane de locuitori, conform unor studii publicate de AFP.

200 de milioane de arme de foc în casele americanilor

200 de milioane de arme de foc în casele americanilor (Foto: cynical-c.com)

Potrivit mai multor studii, există cel puţin 200 de milioane de arme de foc în Statele Unite, la o populaţie de peste 300 de milioane de locuitori. În aproximativ 45 la sută din casele americane există cel puţin o armă de foc, transmite Mediafax.

În 2008, fabricile de arme din SUA au produs 1,4 milioane de pistoale, 432.000 de revolvere, 1,6 milioane de carabine, 753.000 de arme de asalt şi 176.000 de alte tipuri de arme de foc. Doar 245.000 dintre aceste arme au fost exportate.

Armele de foc sunt la originea a aproximativ 30.000 de decese produse anual în SUA (între care peste jumătate sunt sinucideri şi peste 10.000 sunt crime). Potrivit organizaţiei Brady Campaign, 300 de persoane sunt rănite sau ucise zilnic, în medie, cu arme de foc, în SUA.

Potrivit Brady Campaign, aproximativ 100 de miliarde de dolari sunt pierdute anual în SUA din cauza deceselor sau îngrijirilor medicale necesare după atacuri armate.

Din 1994, legislaţia federală impune obligativitatea verificării antecedentelor persoanelor care doresc să cumpere arme. Vânzarea este interzisă persoanelor condamnate pentru crime, toxicomanilor, persoanelor bolnave mental şi celor implicate în violenţe conjugale. Reglementările variază de la un stat la altul.

3 comentarii

Morkova Vesela 09-01-2011 - 19:45

Mda, pai inainte de interzicerea detinerii de arme (care sunt un drept constitutional, nu ca la labagii europeni) ar trebui interzis Facebook-ul, toti criminalii mai iesiti din comun si-au facut crima pt ca au ca si „promis-o” lumii, prin Facebook sau ceva echivalent.

Facebook-ul dezumanizeaza, mai ales pe cei necopti, caci ei vad lumea ca un joc pe calculator, iar realitatea le este surpriza ultima, sau ma rog, surpriza ca nu este chiar asa de virtual.

Lumea lor, cea de prieteni virtuali, nu este lumea reala, dar pt ei alta nici nu mai exista.

Mr.J.J. 10-01-2011 - 08:14

Numaratoarea este mult mai ….complexa 200 de milioane cele legale (care
sunt inregistrate) plus multe milioane ilegale, plus ceva Kalisnikovuri seria S venite ilegal din Mexico dar aduse din Romania si Bulgaria (unele si perfectionate cu apreciabile imbunatatiri) vazute si de subsemnatul la vanzare.
In realitate in U.S.A. legile si restrictiile legale pentru detinatorii de armament care sunt inregistrati sunt mult mai severe decat in Romania

lege fara tocmeala 10-01-2011 - 09:01

A fost amendata constitutia SUA ? De ce „Vânzarea este interzisă persoanelor condamnate pentru crime, toxicomanilor, persoanelor bolnave mental şi celor implicate în violenţe conjugale.” ? Dupa legea lundamentala toti cetatenii majori au dreptul sa detina arme.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult