Acasa InternationalExterne 25 de ani de la Cernobâl

25 de ani de la Cernobâl

scris de D.P.
5 afisari
Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, şi reprezentanţi din 50 de ţări se întâlnesc marţi, la Kiev, pentru o conferinţă şi un summit prin care se marchează împlinirea a 25 de ani de la catastrofa nucleară de la Cernobâl.
25 de ani de la catastrofa de la Cernobâl

25 de ani de la catastrofa de la Cernobâl

Reprezentanţi din 50 de ţări, printre care preşedinţi şi premieri, vor participa la aceste întruniri de la Kiev„, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al diplomaţiei ucrainene.

Premierul francez François Fillon va coprezida conferinţa donatorilor pentru strângerea a 740 de milioane de euro, sumă de care mai este nevoie pentru realizarea unui nou sarcofag de beton care să izoleze reactorul distrus al centralei de la Cernobâl.
În cursul aceleiaşi zile, preşedintele CE va deschide lucrările unui summit cu privire la folosirea energiei nucleare în scopuri civile.
Centrala nucleară de la Cernobâl, situată la aproximativ 100 de kilometri nord de Kiev, a fost teatrul celei mai grave catastrofe nucleare din istorie, după ce reactorul său cu numărul 4 a explodat la 26 aprilie 1986, contaminând radioactiv o mare parte a Europei.
Reactorul distrus de explozie a fost acoperit în 1986 cu un sarcofag de beton, însă acesta a început să prezinte fisuri.

1 comentariu

geek-a-contra 17-04-2011 - 20:44

cernobAl ci A si nu cu I ca doara este o veche, antica si dedemult nume latin, n’asa?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult