Acasa InternationalExterne 2,5 milioane de sinistrati si 1.500 de morti in inundatiile din Pakistan

2,5 milioane de sinistrati si 1.500 de morti in inundatiile din Pakistan

scris de Ziua Veche
2 afisari

Inundatiile din Pakistan au facut pana marti 2,5 milioane de sinistrati si au ucis circa 1.500 de persoane si-au pierdut viata, informeaza Agerpres. Precipitatii legate de muson au provocat inundatii si alunecari de teren, transportand mii de case si devastand terenuri agricole in una dintre cele mai sarace zone din Pakistan.Potrivit Comitetului international al Crucii Rosii, aceste inundatii fara precedent au afectat pana la 2,5 milioane de persoane in toata tara de la inceputul saptamanii trecute. „in regiunile cele mai lovite, sate intregi au fost devastate subit de torente de apa”, a indicat Crucea Rosie, subliniind ca mii de persoane „au pierdut totul”. Ministrul informatiilor din provincia Khyber Pakhtunkhwa, in nord-vestul tarii, Mian Iftikar Hussain a anuntat ca 774 de morti au fost inregistrati, dar „numarul total al persoanelor ucise in inundatii se situeaza intre 1.200 si 1.500”. Potrivit lui Anwer Kazmi, purtator de cuvant al celei mai importante asociatii caritabile a tarii, Edhi Foundation, cel putin 1.256 de persoane au decedat, in districtul Swat fiind inregistrate 475 de decese.

Autoritatile au avertizat impotriva propagarii holerei si gastroenteritelor din cauza lipsei apei potabile. Astfel, Syed Zahir Ali Shah, ministrul sanatatii din provincia Khyber Pakhtunkhwa, a estimat ca circa 100.000 de copii sunt afectati de holera si de maladii gastrice. „Prioritatea noastra este mai intai sa-i evacuam spre locuri sigure, iar apoi sa-i ingrijim”, a spus el.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS