Acasa InternationalExterne 300.000 de oameni au rămas fără locuințe după explozia din Beirut. Guvernator: „Jumătate de oraș este nelocuibil”

300.000 de oameni au rămas fără locuințe după explozia din Beirut. Guvernator: „Jumătate de oraș este nelocuibil”

scris de Misu Andrei
128 afisari

Cel puțin 300.000 de oameni au fost strămutați din casele lor după explozia devastatoare care a avut loc, marți, în capitala libaneză, Beirut, spun guvernatorul orașului Marwan Abboud, citat de CNN.

„Sunt mai mult de 300.000 de cetățeni libanezi care nu mai pot dormi în propriile case. Jumătate din populația Beirutului au case în care nu se mai poate locui în viitorul apropiat”, a spus Abboud într-un interviu telefonic acordat televiziunii publice din Iordan.

Imagini și clipuri video din capitala libaneză arată o atmosferă dezolantă – clădiri și mașini distruse, străzi pulverizate și sute de oameni răniți. Cel puțin 100 de persoane au murit în urma deflagrației, iar alți 4000 suferă de răni de pe urma exploziei, conform presei de stat din Liban. Numărul morților, răniților și dispăruților va continua să crească pe măsură ce magnitudinea dezastrului devine din ce în ce mai vizibilă.

Autoritatea vamală spune că a avertizat în mod repetat în legătură cu substanțele periculoase din port însă avertismentele au fost ignorate

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult