Acasa InternationalExterne 300 de spioni străini activează ca diplomaţi în Polonia

300 de spioni străini activează ca diplomaţi în Polonia

scris de M.A.
3 afisari

În Polonia activează în prezent 300 de spioni cu statut diplomatic, a afirmat şeful Agenţiei de Securitate Internă (Agencjia Bezpieczeństwa Wewnętrznego) din Polonia, Krzysztof Bondaryk, fără să precizeze în beneficiul căror ţări activează aceştia, relatează Moldpres.

ABW

foto: tvn24.pl

Într-un raport în care a făcut bilanţul activităţii serviciului de contrainformaţii în ultimul an, el a remarcat că autorităţile Poloniei nu intenţionează să expulzeze pe niciunul dintre aceştia, pentru că la un astfel de gest se recurge numai în cazuri extreme. În total, a specificat şeful contrainformaţiilor, aproximativ 2.000 de diplomaţi străini sunt în acest moment acreditaţi în Polonia.

În 2010, a specificat Bondaryk într-o conferinţă de presă, serviciile secrete poloneze au blocat activitatea unui reprezentant al grupării teroriste pakistaneze Lashkar-e-Taiba, care se ocupa de crearea unei baze logistice în Polonia. Acesta a fost expulzat, a indicat el. Şeful ABW a mai spus că agenţia sa pregăteşte o serie de amendamente care prevăd înăsprirea legislaţiei împotriva spionajului, fără să detalieze conţinutul lor. În decembrie 2010, Polonia anunţase condamnarea la trei ani de închisoare a unui cetăţean rus, care, potrivit acuzării, spiona în favoarea Agenţiei de Informaţii a armatei ruse (GRU), după ce fusese deconspirat în 2009.


2 comentarii

Ce salariu au dom'ler ? Si au asigurare de pensie ? Da greve poa' sa faca ? 13-03-2011 - 17:18

…au si legitimatii de spion?

Ciu Huhu 14-03-2011 - 15:44

Probabil ca in RO sint doar 30 de spioni”diplomati” tinind cont ca RO e de 10 ori mai putin importanta decit Polonia care nici macar nu a trecut prin criza economica!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult