Acasa InternationalExterne 408 morti in Pakistan din cauza inundatiilor

408 morti in Pakistan din cauza inundatiilor

scris de Ziua Veche
0 afisari

Inundatii si alunecari de teren provocate de ploile torentiale ale musonului au facut peste 400 de morti si au afectat peste 600.000 de persoane in ultimele trei zile in Pakistan, au anuntat – vineri – autoritatile, citate de AFP si preluate de Agerpres.


Sute de case si mii de hectare de teren au fost inundate in nord-vestul tarii si in Casmir /nord/, iar drumul principal spre China a fost intrerupt, sute de comunitati ramânând izolate. 

Precipitatii fara precedent au cazut asupra nord-vestului tarii in cursul ultimelor 36 de ore, potrivit serviciilor meteorologice pakistaneze, care anunta o acalmie pentru zilele urmatoare. 

Provincia Khyber Pakhtunkhwa /fosta Provincie a frontierei de nord-vest/, unde numeroase comunitati sarace traiesc in munti, a fost cea mai afectata. „Inundatiile sunt cele mai grave survenite vreodata in provincie”, a estimat ministrul provincial al informatiei, Mian Iftikhar Hussain, in cursul unei conferinte de presa la Peshawar. „Avem 408 morti confirmate ca urmare a inundatiilor si ploilor in provincie”, a anuntat el. 

Peste 150 de persoane sunt declarate disparute. „Cel putin 600.000 de persoane au fost afectate de inundatii, iar numarul lor va creste pentru ca si nivelul apei continua sa se ridice in Peshawar, Nowshera si Charsada„, a indicat ministrul. Orasele Swat, Shangla si Peshawar sunt izolate de restul tarii prin cresterea apelor. Circa 2.800 de turisti sunt blocati in valea Swat, recucerita anul trecut de armata pakistaneza de la talibani.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult